net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Επιτέλους, χειροπιαστές (εντάξει, φωτογραφίες) αποδείξεις για τη νέα μοτοσικλέτα της Ariel Motor!

Πρόωρη αξιολόγηση αλλά έξυπνο το όνομα για την πρώτη μοτοσικλέτα της εταιρίας.

Στην ουσία, γύρω από έναν κινητήρα Honda VFR1200F θα χτίζεται η "δική σου" Ariel.

Ποικιλία από σέλες, ρεζερβουάρ και τιμόνια θα έχει στη διάθεσή του ο υποψήφιος αγοραστής.

Θες cruiser; Θες naked; Θες street ή supersport; Όλα είναι δυνατά για την νέα Ariel Ace.

Μεγάλη ποικιλία θα υπάρχει σε εξατμίσεις, τροχούς, αναρτήσεις μπρος και πίσω και πολλά άλλα. Φέρε την στα μέτρα σου!

'Aσος στο μανίκι της Ariel!

Οι φήμες για μια νέα Ariel μοτοσικλέτα κυκλοφορούν από το 2008, με την εταιρία να υπόσχεται νέο μοντέλο το 2010, έπειτα το 2012 και μετά σιωπή... μέχρι αυτή την εβδομάδα που ανακοινώθηκε το Ace!

 
Μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες λένε πως η Ace θα φοράει τον V4 κινητήρα των 76 μοιρών και 1.237 κυβικών εκατοστών του Honda VFR1200F. Ο κινητήρας παράγει 170 άλογα στις 10.000 σ.α.λ με 13.1kgm ροπής στις 8.750 σ.α.λ. αλλά οι φήμες μιλάνε για πιθανές βελτιώσεις που θα τον κάνουν να αποδίδει κοντά στα 200 άλογα.

Η νέα Ariel Ace θα βγαίνει σε περιορισμένο αριθμό ετησίως (100 – 150 κομμάτια) ενώ, λέγεται πως κάθε μοτοσικλέτα θα προσαρμόζεται και θα συναρμολογείται αναλόγως τις επιλογές, τις απαιτήσεις, τα γούστα και τις επιθυμίες του μελλοντικού του ιδιοκτήτη… Από χαμηλά cruiser, street, naked, μέχρι supersport! 

Θα διαθέτει ποικίλων ειδών μπροστινών και πίσω αναρτήσεων, διαφορετικά ύψη σέλας και μεγέθη ρεζερβουάρ, τιμόνια, τροχούς, εξατμίσεις, πλαστικά, κλπ., με τη λίστα να μεγαλώνει ώστε κάθε Ace που θα κυκλοφορεί να είναι διαφορετική. Η τιμή του αναμένεται να ξεκινά από τις 20.000 λίρες Βρετανίας (24.959 ευρώ).

Από το 1902 μέχρι το 1970, η Ariel παρήγαγε πληθώρα από ποδήλατα, μοτοποδήλατα και δίτροχα διαφόρων χωρητικοτήτων και κατηγοριών αλλά και αυτοκίνητα. Το 1951, ο Jack Sangster (ιδρυτικό μέλος) πούλησε την εταιρία στη BSA, με την μάρκα “Ariel” να επιβιώνει μέχρι το 1967. Το τελευταίο όχημα που κατασκεύασε με το λογότυπο της ήταν το Ariel 3, ένα τρίκυκλο μοτοποδήλατο 49κ.εκ. το οποίο δεν παρουσίασε καμία εμπορική επιτυχία.

Την επωνυμία Ariel (ως Ariel Motor Company) ξεκίνησε να την χρησιμοποιεί από το 2001 η -μέχρι τότε- Solocrest Ltd., βρετανική κατασκευάστρια σπορ αυτοκινήτων. Παρ' όλα αυτά, η εταιρία δεν έχει καμία σχέση με την παλιά Ariel. Η Ariel Motor, εκτός από το Ace που μόλις ανακοίνωσε, παράγει και το Ariel Atom. Ένα πανάλαφρο (500kg), υψηλών-επιδόσεων αυτοκίνητο, με κιβώτιο και κινητήρα δανεισμένο από το Honda Civic Type-R. 

 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ