net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το δημιούργημα του Andreas Georgiadis

16κύλινδρο Τέρας

Μετά τη δημιουργία μοτοσυκλέτας με κινητήρα V8 από Ferrari, ο Andreas Georgiadis επανέρχεται, με μια κατασκευή που κοιτά στα ίσια τους κατόχους των 16κύλινδρων Bugatti.

 
Είναι προφανές οτι αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο για τον Ελληνικής καταγωγής δημιουργό Andreas Georgiadis, εφόσον όμως υπήρχε η εμπειρία από τα προγουμενά projects και το πάθος που τον διακρίνει, το εγχείρημα δεν φάνταζε ακατόρθωτο.
Για το συγκεκριμένο project αυτή τη φορά, χρησιμοποίησε τέσσερις κινητήρες από Yamaha YZF 600 (599κ.εκ. 4κύλινδρος εν σειρά) και κατασκεύασε ένα ¨τέρας¨ 16 κυλίνδρων διάταξης Η και 2396κ.εκ.

Η βασική δομή είναι τύπου σάντουιτς, με  δυο κινητήρες ενωμένους στο κάτω μέρος, στη μέση ένα σασμάν από HONDA CBR 1000 και δυο κινητήρες ίδιας διάταξης στο πάνω μέρος. Είναι ένας σχεδιασμός που θυμίζει αρκετά κινητήρες της formula 1 από  τη δεκαετία του 60. Οι εξατμίσεις προς το παρών είναι τελείως ελεύθερες, αλλά στα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνονται και σιγαστήρες. Για να μπορεί να διαχειριστεί αυτή τη δύναμη, χρησιμοποιήθηκε ένας συμπλέκτης ολίσθησης από HONDA VTR 1000R με συνδυασμό εξαρτημάτων από HONDA CBX.Το πλαίσιο που φιλοξενεί αυτό το ιδιαίτερο setup, είναι φυσικά μοναδικό και χειροποίητο. Είναι χωρισμένο σε δύο μέρη, τα οποία ενώνει ο κινητήρας που  βρίσκεται τοποθετημένος στο κέντρο.

Για να ολοκληρωθεί η 16κύλινδρη μοτοσυκλέτα, θα χρειαστούν ακόμα ορισμένες εργασίες, όπως η κατασκευή τρόμπας λαδιού και νερού, ολοκλήρωση του κιβωτίου ταχυτήτων και της ανάφλεξης, που σύμφωνα με τον δημιουργό, αναμένεται να τελειώσουν σε περίπου 4 χρόνια.

Ο Andreas Georgiadis αυτή τη στιγμή είναι 75 ετών και έχει καταφέρει κάθε φορά να μας αφήνει άφωνους με τις δημιουργίες του.

 

SPECIAL - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ