net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Πρέπει να σκεφτούμε όλες τις παραμέτρους, πριν κάνουμε μια αγορά

5 λάθη που κάνουμε

Η αγορά μιας καινούργιας μοτοσυκλέτας, είναι από μόνη της ικανή να μας γεμίσει με συναισθήματα χαράς και ανυπομονησίας. Μπορεί όμως να μας οδηγήσει και σε δυσάρεστες καταστάσεις, αν δεν κάνουμε τη σωστή προσέγγιση. Παρακάτω είναι 5 λάθη που πρέπει να αποφύγουμε ώστε να μην προβούμε σε λάθος αγορά.

 
Αγορά πάνω από τις δυνατότητες μας

Πολλές φορές αγοράζουμε μια καινούργια μοτοσυκλέτα , που νομίζουμε ότι μπορούμε να την οδηγήσουμε, ενώ στην ουσία δεν έχουμε τις κατάλληλες οδηγικές ικανότητες. Είναι προτιμότερο να έχουμε στην κατοχή μας μια μοτοσυκλέτα που μπορούμε να την διαχειριστούμε, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θέτουμε σε κίνδυνο εμάς και τους γύρω μας. Ξεκινάμε από χαμηλότερου κυβισμού μοτοσυκλέτες και όταν βελτιώσουμε τις ικανότητές μας, μπορούμε να μεταπηδήσουμε σε κάτι μεγαλύτερο και γρηγορότερο.

Αγορά χωρίς δοκιμή

Μπορεί να έχετε βάλει στο μάτι κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο, ποτέ όμως δεν θα μάθετε αν είναι κατάλληλο για εσάς, μέχρι τη στιγμή που θα το οδηγήσετε. Μπορείτε να την οδηγήσετε είτε από κάποιον γνωστό ή φίλο, που την έχει ήδη στην κατοχή του, είτε να την προμηθευτείτε από κάποια αντιπροσωπεία, στα πλαίσια ενός test ride. Έτσι θα διαπιστώσετε αν ταιριάζει στο σώμα σας, αν είναι άβολη, αν αισθάνεστε άνετα, καθώς  θα παρατηρήσετε τυχόν ελαττώματα ,που δεν φαίνονται αν δεν την οδηγήσετε.

Αγορά χωρίς να ψαχτείτε

Βρισκόμαστε στην εποχή της πληροφόρησης, όπου ο καθένας μπορεί να βρει αρκετές πληροφορίες για οτιδήποτε θέλει μέσω ιντερνέτ. Μια αναζήτηση γενικά στο διαδίκτυο αλλά και ειδικότερα, σε φόρουμ συζήτησης με ιδιοκτήτες του ίδιου μοντέλου, θα σας λύσει πολλές απορίες σχετικά με το κόστος συντήρησης, τυχόν βλάβες, αντιμετώπιση της εταιρίας προς τους πελάτες της και διάφορες άλλες πολύτιμες πληροφορίες.

Αγορά ασύμφορη οικονομικά

Δεν πρέπει να πέσετε στην παγίδα να αγοράσετε μια μοτοσυκλέτα μόνο συναισθηματικά κριτήρια. Ο επίδοξος αγοραστής πρέπει να επιστρατεύσει τη λογική και να υπολογίσει το συνολικό κόστος, ώστε να μην καταστεί ασύμφορη η αγορά του. Καλύτερα μια φθηνότερη σε ανταλλακτικά και συντήρηση και  οικονομικότερη σε καύσιμο μοτοσυκλέτα, από ότι κάποιο μοντέλο που θα χρειάζεται ακριβό πορτοφόλι και μπορεί να καταλήξει στο γκαράζ επειδή η μετακίνηση του θα σημαίνει πολλαπλά κόστη.



Αγορά λάθος μοτοσυκλέτας

Η μοτοσυκλέτα που θα επιλέξουμε πρέπει να γίνει με κριτήριο το χώρο που κινούμαστε και  τη χρήση που επιδιώκουμε να κάνουμε. Αν στο καθημερινό δρομολόγιο συμπεριλαμβάνονται  μακρινές διαδρομές, είναι προτιμότερη μια άνετη οικονομική τουριστική μοτοσυκλέτα, από ένα σκληροπυρηνικό σπορ μοντέλο. Για την κίνηση στο κέντρο της πόλη, ένα μικρό scooter είναι πιο ευέλικτο και πρακτικό, από το δυνατό streetfighter που πιθανόν να έχετε μπει στον πειρασμό να αγοράσετε.

 

 

COOL NEWS - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ