Γίνε ο άρχοντας της εθνικής.

Γίνε ο άρχοντας της εθνικής.

5+1 Tips για οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο

Η οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο μπορεί να ακούγεται εύκολη υπόθεση, στην πραγματικότητα, όμως, κρύβει κινδύνους. Τι πρέπει, λοιπόν, να προσέχουμε για να είμαστε ασφαλείς;

    Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
    Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

  1. Μπαίνοντας στον αυτοκινητόδρομο
Κατά την είσοδό μας στον αυτοκινητόδρομο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την ταχύτητά μας. Ακολουθούμε τον ρυθμό της κίνησης και αυξάνουμε σταδιακά την ταχύτητά μας. Δεν ορμάμε με πολλά χιλιόμετρα διασχίζοντας τις λωρίδες απρόσεκτα για να βρεθούμε τέρμα αριστερά.
  1. Όχι “σφήνες”!
Η κίνηση ανάμεσα στις λωρίδες των αυτοκινήτων πρέπει να αποφεύγεται. Η ταχύτητα των οχημάτων είναι μεγάλη με αποτέλεσμα όλα να γίνονται πολύ γρήγορα και να μην υπάρχει αρκετός χρόνος αντίδρασης.
  1.  Μένουμε έξω από τα “τυφλά σημεία”
Είναι πολύ εύκολο να βρεθούμε στο “τυφλό σημείο” κάποιου οδηγού καθώς κινούμαστε σε αυτοκινητόδρομο. Βλέπουμε συχνά οδηγούς να αλλάζουν λωρίδα χωρίς να βγάλουν φλας, ακόμα και χωρίς να κοιτάξουν πολλές φορές. Η προσοχή τους μπορεί να έχει αποσπαστεί από το GPS ή το κινητό, οπότε πρέπει να προσέχουμε την τοποθέτησή μας στον δρόμο για να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων.
  1. Κρατάμε αποστάσεις
Μια μοτοσυκλέτα που κινείται με 100 χλμ/ώρα χρειάζεται περίπου 50 μέτρα, ανάλογα με τα φρένα της, για να ακινητοποιηθεί. Δεν ξεχνάμε να αφήνουμε μεγαλύτερη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα,  όσο αυξάνεται η ταχύτητά μας. Όταν οδηγούμε σε γκρουπ μοτοσυκλετών προσέχουμε να αφήνουμε κενό από τους υπόλοιπους αναβάτες.
  1. Χαλαρώνουμε
Συχνά πιάνουμε τους εαυτούς μας να κρατάμε σφικτά το τιμόνι καθώς αυξάνονται τα χιλιόμετρα. Το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να κουραζόμαστε πιο γρήγορα και να χαλάμε την ισορροπία της μοτοσυκλέτας. Χαλαρώστε και απολαύστε τη διαδρομή!
  1. Ντυνόμαστε σωστά
Είναι αυτονόητο ότι πάντα φοράμε πλήρη μοτοσυκλετιστικό εξοπλισμό, ανεξάρτητα από τη διαδρομή που θα ακολουθήσουμε. Έτσι, όχι μόνο ελαχιστοποιούμε την πιθανότητα τραυματισμού σε περίπτωση ατυχήματος, αλλά είμαστε και προστατευμένοι από τα στοιχεία της φύσης.  


Μπαίνοντας στον αυτοκινητόδρομο, προσάρμοσε την ταχύτητά σου με την κίνηση.
Μη μένεις στα τυφλά σημεία αυτοκινήτων και φορτηγών
Κράτα αποστάσεις και απέφυγε τη διήθηση με μεγάλη ταχύτητα.
Τελικά, μήπως το να πηγαίνεις ευθεία είναι πιο πολύπλοκο;