net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Yamaha T-Max με 4.900 €

Το XP T-Max 500 είναι μια διαχρονική κατασκευή που από τη πρώτη στιγμή προβληματίζει αν πρέπει να την δεις σαν scooter ή σαν μοτοσικλέτα. Τώρα, μπορεί κανεις να το βρει μεταχειρισμένο στα 4.900 ευρώ, ενώ είναι ακόμη ικανό να βάλει τα γυαλιά σε αρκετά πρόσφατα μοντέλα της κατηγορίας του.

 
Το T-Max παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2002 και διέθετε καινοτομίες που μέχρι τότε έβρισκαν εφαρμογή στις μοτοσικλέτες δρόμου. Η πολύ καλή οδική συμπεριφορά του scooter της Yamaha είναι κάτι που αντισταθμίζεται με τους περιορισμένους χώρους.

Η θέση οδήγησης και το τιμόνι δίνουν επιθετική στάση στο σώμα, για τα δεδομένα της κατηγορίας, σε ένα σύνολο που αποπνέει επιθετικότητα. Η ποιότητα κατασκευής είναι σε υψηλά επίπεδα όπως και η αντοχή στο χρόνο, ενώ σε καμία περίπτωση η αισθητική της μοτοσικλέτα δε δείχνει ξεπερασμένη.

Οι αναρτήσεις, ακολουθώντας το υπόλοιπο σύνολο, είναι περισσότερο σφιχτές, κάτι που θα εκτιμηθεί στις υψηλές ταχύτητες αλλά θα κουράσει στην κίνηση στην πόλη. Τα φρένα κρίνονται ικανοποιητικά διαθέτοντας και καλή αίσθηση.

Η απόδοση του κινητήρα είναι ένα ακόμα από τα θετικά χαρακτηριστικά της κατασκευής. Η γραμμική κλιμάκωση της ισχύος και οι δυνατές μεσαίες εκτοξεύουν της επιδόσεις του T-Max. Το T-Max είναι ένα scooter με διαχρονικότητα και δοκιμασμένη αντοχή στο χρόνο.


Τι να προσέξετε
· Η καλή οδική συμπεριφορά της μοτοσικλέτας είχε σαν αποτέλεσμα να βρίσκει με σχετική ευκολία το κεντρικό σταντ. Σημάδια επαφής με την άσφαλτο θα σας φανερώσουν μερικά χαρακτηριστικά του προηγούμενου ιδιοκτήτη.
· Η δύναμη της μοτοσικλέτας μπορεί να έχει αφήσει ‘‘κατάλοιπα’’ στο σύστημα μετάδοσης
· Ελέγχετε το μπροστινό σύστημα ανάρτησης για διαρροές λαδιού και το ψαλίδι για τζόγους.

Ιστορικό:
Το πρώτο T-Max εμφανίστηκε το 2002 με ένα δισκόφρενο σε κάθε τροχό και παρέμεινε χωρίς ουσιαστικές αλλαγές μέχρι και το 2004, όταν και παρουσιάστηκε η έκδοση με τους διπλούς δίσκους μπροστά (με μείωση της διαμέτρου στα 267 από τα 282 χιλ.). Το 2005 προστέθηκε στην γκάμα η έκδοση με ABS, ενώ το 2006 έκανε το ντεμπούτο του το T-Max Black Max με αλλαγές που εξαντλούνται στον αισθητικό τομέα.

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ