net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Οδηγούμε το νέο Satelis 400

Μεγαλώνει… και μεγαλώνει… και μεγαλώνει! Όχι γερά παιδιά αλλά αναβάτες που επιθυμούν ένα άνετο scooter για τη μετακίνηση εντός και εκτός των ορίων της πόλης. Το Satelis της Peugeot απέκτησε ακόμη μία έκδοση στα 400 κυβικά., για όσους πίστευαν ότι τα 125 και τα 250 ήταν λίγα.

 
Πλέον, μπορούμε και να ταξιδέψουμε με ένα Satelis, χάρη στην απόφαση της γαλλικής εταιρίας να λανσάρει την έκδοση των 400 κ.εκ. (αλλά και αυτή των 500 το ερχόμενο φθινόπωρο). Άλλωστε, και οι δύο μικρές εκδόσεις διέθεταν όλες τις ανέσεις που είναι απαραίτητες για ένα ταξίδι, εκτός από το μεγαλύτερο και δυνατότερο κινητήρα που συναντάμε στο 400. Κρίμα δεν είναι, να έχεις την άνεση, τους χώρους και την πολύ καλή προστασία από τον αέρα και να μην μπορείς να τα εκμεταλλευτείς έξω από την πόλη; Κάπως έτσι σκέφτηκαν μάλλον στην Peugeot και αποφάσισαν να ρίξουν στη μάχη το μεγαλύτερου κυβισμού scooter που έχουμε δει στις γραμμές παραγωγής της εταιρίας. Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το Satelis 125, οι Γάλλοι ξεκαθάριζαν ότι ποντάρουν πολλά πάνω του, αλλά και στην υπόλοιπη σειρά που θα ακολουθήσει. Είναι λογικό, λοιπόν, να βλέπουμε, περίπου ένα χρόνο μετά, το πρώτο από τα μεγάλα Satelis.
Σχεδιαστικά, ίδιες και απαράλλαχτες είναι και οι τρεις εκδόσεις που συμπληρώνουν προς το παρόν την γκάμα των Satelis. Οι διαστάσεις παραμένουν ίδιες, ενώ η χαρακτηριστική μεγάλη μάσκα, με τους προβολείς που θυμίζουν αυτοκίνητο, δε διαφοροποιείται στο ελάχιστο.
Διαβάστε την αναλυτική δοκιμή στο τεύχος 16 του Moto Τρίτη που κυκλοφορεί.

 

PEUGEOT - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ