net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Yamaha FZ6 Fazer από 5.300 €

Το προγενέστερο Fazer είναι μοτοσικλέτα που προσπαθεί να συνδυάσει ταυτόχρονα πολλά πράγματα μαζί. Καταφέρει να είναι ικανοποιητικό στο ταξίδι, κινητήρας και πλαίσιο σύμμαχοι στην επιθετική οδήγηση, αλλά και αξιοποιήσιμο στην αστική κυκλοφορία. Μεταχειρισμένο το βρίσκει κανείς από 5.300 €.

 
Για να είμαστε ακριβείς στην αναφορά μας με τα street naked, θα έπρεπε να εξετάσουμε από την οικογένεια των street 600 της Yamaha το FZ6, μιας και είναι η έκδοση δίχως φέρινγκ. Αλλά το FZ6 Fazer (φέρινγκ) είναι η μοτοσικλέτα που έχει κατακλύσει την αγορά, με το γυμνό αδελφάκι του να έχει παραγκωνιστεί. Φέτος η Yamaha ανανέωσε την οικογένεια κάνοντάς την, την πιο πολυπληθή στην ιστορία της μοτοσικλέτας (διαθέτοντας 8 παραλλαγές του μοντέλου). Φυσικά, αυτή η ανανέωση έχει να κάνει περισσότερο με τη φιλοσοφία των μοτοσικλετών και λιγότερο με κάποια αναφορική αλλαγή.

Τα FZ 6 και Fazer φέτος προσφέρονται σε δύο εκδόσεις, μία με 78 και μία δεύτερη S2 με 98 ίππους. Η άμεση συνεπώς σύγκριση φετινού και περσινού μοντέλου αφορά στο S2 με τους 98 ίππους και τις περισσότερες αλλαγές μεταξύ των μοντέλων. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας της μοτοσικλέτας πλέον καλύπτει τις προδιαγραφές EU3. Το φέρινγκ έχει τροποποιηθεί, όπως και τα φανάρια κάνοντας, αν και διακριτικά, πιο επιθετική την εμπρός όψη της μοτοσικλέτας. Η επόμενη σημαντική αλλαγή αφορά στο ψαλίδι, που πλέον είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο.

Ο κινητήρας, που προέρχεται από το R6, φέρει τις Supersport ιδιοτροπίες με έλλειψη δύναμης χαμηλά και ξέσπασμα και δύναμη ψηλά. Οι αναρτήσεις λειτουργούν με αρμονία καταφέρνοντας να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Τα φρένα της μοτοσικλέτας είναι ένα σημείο όπου αδικαιολόγητα η Yamaha οπισθοδρόμησε, μιας και από το μοντέλο του ‘04 και μετέπειτα αντικατέστησε το ζεύγος των τετραέμβολων δαγκάνων με διέμβολες, που υπολείπονται σε δύναμη. Η θέση οδήγησης είναι ιδιαίτερα άνετη και αν το ύψος σας δεν είναι άνω του 1.85 μέτρα δε θα σας προβληματίσουν οι σχετικά κλειστές γωνίες του τιμονιού.

Θα το βρείτε μεταχειρισμένο από 5.300 ευρώ έως 6.600 ευρώ

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

Κινητήρας – 4Κ, 4Τ, Υ/Ψ, 16 βαλβ.
Χωρητικότητα – 600
Ίπποι – 98/ 12.000 σ.α.λ
. Ροπή – 6,4/ 10.000 σ.α.λ.
Τροφοδοσία – Ψεκασμός
Ρεζερβουάρ – 19 λίτρα
Μήκος x Πλάτος – 2.095 x 740 χιλ.
Ύψος σέλας – 795 χιλ.
Μεταξόνιο – 1.440 χιλ.
Βάρος – 187 κιλά
Φρένα (Ε, Π) – 2Δ 298χιλ, Δ 245 χιλ.
Αναρτήσεις (Ε, Π) – Συμβατικό πιρούνι, αμορτισέρ

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ