net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ξεπερνώντας τα όρια

Η TM ξεπέρασε και το πιο αισιόδοξο και ακραίο σενάριο και έβγαλε στην παραγωγή μια ιδιαίτερη (για τα δεδομένα της εταιρίας) motocross μοτοσικλέτα που μπορεί να κοιτάξει τον ανταγωνισμού κατάματα και δε διαφέρει και πολύ από τις αντίστοιχες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα MX.

 
Έκπληξη από την πρώτη στιγμή προκάλεσε η νέα μοτοσικλέτα της ΤΜ, το ΤΜ450, γιατί μέχρι τώρα, όσον αφορά στα τετράχρονα, δεν είχε δείξει κάτι πολύ αξιόμαχο. Η μικρή, ιταλική, οικογενειακή επιχείρηση, που συμπληρώνει 30 χρόνια ζωής, δραστηριοποιείται αποκλειστικά και με αφοσίωση στην κατασκευή αγωνιστικών μοτοσικλετών MX, enduro και motard.

Οι μοτοσικλέτες της εταιρίας είχαν πάντα κάτι ιδιαίτερο να επιδείξουν και απευθύνονταν σε οδηγούς περισσότερο έμπειρους που αναζητούσαν μια ΜΧ επιδόσεων και ανάλογης αντιμετώπισης.

Φέτος η ΤΜ, ξεφεύγοντας από τα ευρωπαϊκά δεδομένα που επιμένουν στα ατσάλινα πλαίσια, έκανε την έκπληξη και τροφοδότησε όλη τη σειρά των μοντέλων της με αλουμινένιο πλαίσιο.

Το τελευταίο, αν και δεν ξεφεύγει από τον ανταγωνισμό (περιμετρικό, κλειστό, δύο δοκών), καταφέρνει έστω και μόνο κοιτώντας το να δείχνει διαφορετικό. Οι δοκοί του έχουν ευθεία διαδρομή από το λαιμό και μέχρι λίγο πριν τα pivot, προδιαθέτοντας έτσι για τη στιβαρότητά του.

Το γεγονός μάλιστα πως το μεγαλύτερο μέρος των μαζών του περνά χαμηλά από τη μοτοσικλέτα εξασφαλίζει και την καλή κατανομή των μαζών.

Τιμή:9.100 ευρώ

Περισσότερα στο Moto Τρίτη που κυκλοφορεί

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ