net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Απόλαυση στο κόκκινο!

Τι θα συμβεί αν συνδυαστούν σε μια μοτοσικλέτα η sport φιλοσοφία και παράδοση της Ducati με τον διασκεδαστικό χαρακτήρα ενός SM; Θα προκύψει το Hypermotard είναι η απάντηση. Μια από τις πιο συναρπαστικές μοτοσικλέτες παραγωγής, την οποία είχαμε την χαρά να δοκιμάσουμε.

 
Όσο και αν το Hypermotard αποτελεί ένα καθ όλα σύγχρονο μοντέλο , οι βασικές του αρχές έχουν τις ρίζες τους πολύ πίσω στον χρόνο, τότε που οι μοτοσικλέτες ήταν απλά μηχανήματα που προσέφεραν αγνή και ανόθευτη απόλαυση. Σε μία λιλιπούτεια και μνινιμαλιστική -για μοντέλο 1100 κ.εκ.- σχεδιαστική άσκηση, οι Ιταλοί κατάφεραν να συμπυκνώσουν τόσο πολύ «μοτοσικλέτα», που μπορούμε χωρίς φόβο (αλλά με πάθος) να μιλάμε για μία νέα αίσθηση που δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο.

Αν μπει κανείς στην διαδικασία να εξετάσει το Hypermotard με ορθολογιστικό τρόπο εστιάζοντας σε παραμέτρους όπως η πρακτικότητα, η άνεση κτλ., θα έχει χάσει ένα πολύ μεγάλο μέρος της ουσίας. Όχι γιατί το Hypermotard δεν μπορεί να επιτελέσει τον ρόλο του καθημερινού μέσου –αντιθέτως, τα καταφέρνει μια χαρά- αλλά γιατί η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα αδικείται από τέτοιου είδους προσεγγίσεις και απευθύνεται σε αναβάτες που είναι διατεθειμένοι να αναθεωρήσουν πολλά από αυτά που θεωρούσαν δεδομένα μέχρι τώρα.

Περισσότερα για το Ducati Hypermotard 1100, μπορείτε να διαβάσετε στο τεύχος Νο18 του Moto Τρίτη που κυκλοφορεί.

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ