net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Aνανέωση εις τον κύβο από την Aprilia

Κινητήρας, πλαίσιο, σχεδίαση. Αυτά είναι τα κυριότερα σημεία που δέχθηκαν αλλαγές στο νέο Sportcity Cube 300, δημιουργώντας ένα scooter το οποίο καταφέρνει να διατηρήσει τον sport χαρακτήρα του 250, προσφέροντας όμως παράλληλα μεγαλύτερη άνεση.

 
H ανανέωση του Sportcity, για την οποία είχαμε ακούσει εδώ και αρκετό καιρό, δεν εξαντλήθηκε μονάχα σε αισθητικές και πρακτικές παρεμβάσεις, αλλά έφτασε μέχρι τον κινητήρα του, ο οποίος έδωσε τη θέση του σε έναν μεγαλύτερο και επέτρεψε στο scooter της Aprilia να αποκτήσει νέο λογότυπο: Cube 300. Το νέο μηχανικό σύνολο των 278 κ.εκ. είναι το…πολυφορεμένο και πασίγνωστο πλέον μονοκύλινδρο Quasar της Piaggio, η ισχύς του οποίου μπορεί να παραμένει η ίδια με αυτή του 250 (22,5 ίπποι) αλλά το «κέρδος» των περισσότερων κυβικών αντικατοπτρίζεται στην ροπή που φτάνει τα 2,2 κιλά στις 6.500 σ.α.λ.

Το πλαίσιο διατηρεί την ίδια αρχιτεκτονική με την έκδοση των 250κ.εκ. αλλά έχει μεγαλώσει ελαφρώς το μήκος του, μεταβάλλοντας το μεταξόνιο και προσφέροντας περισσότερο χώρο που ευνοεί τόσο την άνεση, όσο και την χωρητικότητα του αποθηκευτικού χώρου. Η νέα σχεδίαση, δανείζεται τα βασικά χαρακτηριστικά του 250, αλλά οι γραμμές πλέον είναι πιο «αιχμηρές», τονίζοντας ακόμα περισσότερο τον sport χαρακτήρα του scooter.

Το πόσο και πώς επιδρούν όλες αυτές οι αλλαγές στον νέο Aprilia Sportcity Cube 300, μπορείτε να το μάθετε στο τεύχος Νο24 του Moto Τρίτη, που θα κυκλοφορήσει στις 25/11.

 

APRILIA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ