net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η sport πλευρά της αστικής μετακίνησης

Έχοντας απεμπολήσει τους δίχρονους κινητήρες εδώ και καιρό, οδηγούμε το ανανεωμένο τετράχρονο Runner ST 200 της Ιταλικής Gilera, προκειμένου να διαπιστώσουμε αν η ένδοξη «αθλητική» κληρονομιά του παρελθόντος, έχει μεταφερθεί αυτούσια και στο παρόν.

 
Το νέο Runner ST, αποτελεί ένα scooter με πολλά κοινά σημεία αναφοράς σε σχέση με το προγενέστερο μοντέλο, δίνοντας όμως μεγαλύτερη έμφαση σε τομείς όπως είναι η πρακτικότητα και τα ελίτ χαρακτηριστικά. Μπορεί το face lift που έχει δεχθεί το μοντέλο να είναι περιορισμένο, αλλά γίνεται με τέτοιο τρόπο που το κάνει να διαφοροποιείται από τον προκάτοχό του.

Ο κινητήρας του ST είναι ο γνωστός Leader, με ακριβή χωρητικότητα 198 κ.εκ. Είναι τετραβάλβιδος, τετράχρονος και διαθέτει καρμπιρατέρ στην τροφοδοσία του. H ύπαρξη του τελευταίου δεν μας πειράζει καθόλου, καθώς -εκτός του ότι το scooter της Gilera περνά τις προδιαγραφές EU3- χαρίζει αξιοζήλευτες επιδόσεις και αμεσότητα στις αντιδράσεις του δεξί γκριπ του ST. Η μέγιστη τιμή της ιπποδύναμης αγγίζει τους 19 ίππους στις 9.750 σ.α.λ. και η αντίστοιχη τιμή της ροπής είναι 1,75 kgm στις 7.250 σ.α.λ.

Πλήρες το test του Gilera Runner ST 200, συμπεριλαμβάνετε στην ύλη του τεύχος Νο26 του Moto Τρίτη, που θα κυκλοφορήσει στις 23/12.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ