net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

K1300S-Hayabusa 1300-ZZR 1400

Τρεις μοτοσικλέτες που ομνύουν πίστη στο Ολυμπιακό motto: Citius, Altius, Fortius. Αντικειμενικός τους σκοπός η υπέρβαση των ορίων, κάτι που δεν είναι απαραίτητο να σχετίζέται αποκλειστικά και μόνο με τη ταχύτητα. Τρεις θέσεις στο βάθρο για τρεις μοτοσικλέτες. Ποια θα αναδειχθεί νικήτρια;

 
Η «παγίδα» στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως πολύ εύκολα μπορεί κανείς να αξιολογήσει τις μοτοσικλέτες αυτές, με μοναδικό κριτήριο τη τελική τους ταχύτητα ή την απόλυτη ιπποδύναμη. Σαφώς και αυτά τα στοιχεία έχουν το μεγαλύτερο «ειδικό βάρος» στη συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά αν εγκλωβιστείς στο μύθο που τα περιβάλει θα έχεις χάσει μεγάλο μέρος της ουσίας αυτών των μοτοσικλετών. Και αυτό είναι άδικο απέναντι σε αυτές τις εκπληκτικές ασκήσεις μηχανολογίας που -ούτως η άλλως- όλες έχουν τη δυνατότητα να σε ταξιδεύουν με ασύλληπτες ταχύτητες εξασφαλίζοντας σου απόλυτη ηρεμία πνεύματος. Παρ΄ όλο λοιπόν που ο αντικειμενικός σκοπός είναι ο ίδιος, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο τρόπο με τον οποίο κάθε μια από αυτές τις μοτοσικλέτες επιχειρεί την προσέγγιση αυτού, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα και τις σημαντικές διαφοροποιήσεις μεταξύ τους.

Το συγκριτικό των BMW K1300S – Suzuki Hayabusa και Kawasaki ZZR 1400, συμπεριλαμβάνεται στη ύλη του τεύχους Νο7 του Moto Τρίτη, που θα κυκλοφορήσεις στις 31/03.

 

TEST - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ