net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Test: Triumph Street Triple 675R

Το τρίπτυχο της ευτυχίας, ή αλλιώς πώς μπορεί η γρήγορη γεωμετρία του πλαισίου, το απολαυστικό μοτέρ με τη μοναδική αίσθηση, οι ποιοτικές αναρτήσεις και τα φρένα – άγκυρες, να σας κάνουν να χαμογελάτε για αρκετές ώρες αφότου έχετε κατέβει από τη σέλα του Street Triple 675R.

 
Η Triumph, από την παρουσίαση του πρώτου Speed Triple έχει μείνει πιστή, όλα αυτά τα χρόνια, στην εικόνα του αρχέτυπου streetfighter της δεκαετίας του ’80. Ήταν εκείνη την εποχή που αρκετοί ιδιοκτήτες superbike, αφαιρούσαν τα πλαστικά της μοτοσικλέτας τους, τοποθετούσαν ένα ίσιο τιμόνι, άφηναν στη θέση τους τα δύο στρογγυλά φωτιστικά σώματα της «καλής» τους και δημιουργούσαν ένα δίτροχο με ελάχιστους συμβιβασμούς στην οδηγική συμπεριφορά, σε σχέση με μία εργοστασιακή ρεπλίκα superbike, αλλά με σαφώς πιο πρακτικό χαρακτήρα και θέση οδήγησης για καθημερινή χρήση. Από τότε είχαν μπει στο παιχνίδι και διάφοροι κατασκευαστές πλαισίων, όπως η Spondon, και το πλαίσιο του Street Triple φαίνεται να αντλεί την έμπνευσή του από εκεί.

Αρκεί μια πεντάλεπτη βόλτα με την εν λόγω μοτοσικλέτα για να αντιληφθεί κάποιος πως η βρετανική εταιρεία έπραξε καλά που συνέχισε να δημιουργεί μοτοσικλέτες με αυτή την εμφάνιση, αφενός γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μπερδέψεις τα μοντέλα της με καμία άλλη μοτοσικλέτα στο δρόμο, αφετέρου γιατί ο χαρακτήρας και η αίσθηση Street Triple δεν έχει σχέση με οτιδήποτε άλλο.

Περισσότερα για το Triumph Street Triple 675R, μπορείτε να διαβάσετε στο τεύχος Νο8 του Moto Τρίτη που θα κυκλοφορήσει στις 14/04.

 

TRIUMPH - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ