net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Δοκιμή: Honda DN-01

H Honda, με την παρουσίαση του DN-01, αποτελεί έναν από τους πρωτεργάτες στη νέα εποχή της μοτοσικλέτας, την… αυτόματη. Με τη πιο φουτουριστική σχεδίαση των τελευταίων χρόνων και ένα προηγμένο σύστημα αυτόματης υδραυλικής μετάδοσης, το «πείραμα» της Honda πατάει σε γερές βάσεις.

 
Το DN-01 δεν προέκυψε τώρα, αλλά είναι ένα concept που η Honda «δουλεύει» χρόνια. Η μοτοσικλέτα, σε πειραματικό στάδιο, πρωτοεμφανίστηκε το 2005 και αυτό είναι αρκετό για να καταλάβουμε το πόσο έχει απασχολήσει τους μηχανικούς της. Η εταιρεία δείχνει τον τελευταίο καιρό να θέλει να πρωτοπορήσει, δίχως να υπολογίζει το ρίσκο που έχει οποιαδήποτε ανατρεπτική λογική σε μια παγιωμένη νοοτροπία. Ως παράδειγμα να αναφέρουμε τα νέα sport μοντέλα της που τα εφοδίασε με ABC, λογική που δύσκολα μπορεί να αποδεχθεί ένας οπαδός της συγκεκριμένης κατηγορίας μοτοσικλετών. Το ίδιο επίσης ισχύει και για το DN-01, μιας και η κατηγορία που ανήκει απλώς…δεν υπάρχει, οπότε τίθεται και θέμα γενικότερης αποδοχής εκτός των άλλων.

Φυσικά, όπως και στην περίπτωση του C-ABS στα CBR 600 και 1000, όπου δεν πρόκειται απλώς για supersport με ABS, έτσι και στo DN-01, η Honda δεν αρκέστηκε στο να παρουσιάσει απλώς μια διαφορετική προσέγγιση στο θέμα «αυτόματη μοτοσικλέτα», αλλά κάτι τελείως καινούργιο. Δίχως να ακολουθήσει την πεπατημένη οδό, ανοίγει νέους ορίζοντες με αυτά τα δύο συστήματα, που αποσκοπούν στην επιβράδυνση και στην επιτάχυνση της μοτοσικλέτας. Το ότι το DN-01 είναι πρωτότυπο και ξεχωριστό, υπαγορεύεται και από την σχεδίαση του που δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο και μαγνητίζει τα βλέμματα οδηγών και πεζών ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου.

Μια από της συνισταμένες της επιτυχίας λοιπόν έχει σίγουρα καλυφθεί, αφού η μοτοσικλέτα καταφέρνει να προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου και τα σχόλια που εκφράζονται είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία θετικά. Το αν το DN-01 αποδεικνύεται και επί της ουσίας, δηλαδή στο δρόμο, επιτυχημένο, μπορείτε να το διαπιστώσετε μέσα από τις σελίδες του τεύχους Νο10 του Moto Τρίτη, που κυκλοφορεί από σήμερα (12/05) στα περίπτερα.

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ