net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Δοκιμή: Kawasaki ER6 F

To νέο ER6 F είναι ένα πραγματικό «πολυεργαλείο». Προσεγμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και διαθέτοντας fairing, η έκδοση «F» του μεσαίου street της Kawasaki ενδυναμώνει τις δυνατότητες στον ρόλο «ταξίδι», δίχως να περιορίζεται στο παιχνίδι της πόλης.

 
Το ER6F είναι ένα από τα ποιο δημοφιλή street μεσαίου κυβισμού. Η απόφαση της Kawasaki να το εφοδιάσει με έναν δικύλινδρο (και όχι τετρακύλινδρο όπως ο ανταγωνισμός) κινητήρα έκανε την διαφορά. Η κίνηση αυτή της Kawasaki είχε σαν αποτέλεσμα μια χρηστικότατη μοτοσικλέτα τόσο για μέσα στην πόλη όσο και στα ταξίδια. Η δεύτερη γενιά του μοντέλου έκανε την εμφάνιση της πρόσφατα και αν και διαφοροποιείται στα σημεία από το μοντέλο που αντικατέστησε, διατηρεί τις ισορροπίες και αποδεικνύεται ότι μπορεί να κάνει τα πάντα με τις λιγότερες θυσίες. Συνολικά το νέο ER6 F διαθέτει 40 σημεία αλλαγών σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο γεγονός που δείχνει πως η Kawasaki «ραφίναρε» και τις τελευταίες λεπτομέρειες, ώστε το μοντέλο να είναι αψεγάδιαστο.

Το προηγούμενο ER6 F ανέκαθεν θεωρούταν –με αντικειμενικά κριτήρια- όμορφο, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε την Kawasaki να «ρισκάρει» επεμβαίνοντας στην σχεδίαση του νέο, υπακούοντας στο γενικότερο πνεύμα ανανέωσης του μοντέλου. Το νέο ER6 F χαρακτηρίζεται από τη φουτουριστική αισθητική του και από τις λεπτομέρειες που προσδίδουν επιθετικότητα. Η πρώτη αλλαγή που εντοπίζεται αφορά τη σχεδίαση του μπροστινού μέρους και συγκεκριμένα στη μάσκα. Το ενιαίο φανάρι του προγενέστερου μοντέλου έχει αντικατασταθεί από δύο ξεχωριστά φανάρια που μοιάζουν με τα αντίστοιχα των ZX-R. Η Kawasaki έχοντας χαρίσει το «βλέμμα της αλεπούς» στο μεσαίο street της προχώρησε και σε αλλαγές στην ουρά με τη τελευταία να παρουσιάζεται στενότερη και πιο αιχμηρή. Στο πνεύμα ανανέωσης επανασχεδιάσθηκαν επίσης το πίσω φωτιστικό σώμα (led) καθώς και τα φλας. Οι καθρέπτες διαθέτουν και αυτοί νέο σχήμα και παραπέμπουν στους καλαίσθητους του ZX6R. Ο πίνακας οργάνων είναι εμπνευσμένος από εκείνων των MotoGP και πέραν των ενδεικτικών λυχνιών όλες οι ενδείξεις του είναι ψηφιακές. Συνολικά το ER6 F δείχνει λεπτότερο από το απερχόμενο μοντέλο, περισσότερο μοντέρνο και ελκυστικό.

Περισσότερα για το νέο Kawasaki ER6 F θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε πολύ σύντομα σε προσεχές τεύχος του Moto Τρίτη

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ