net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Τελικά…το μέγεθος μετράει;

Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι το μέγεθος δεν παίζει κανένα ρόλο και ότι ακόμη κι αν έχεις το μεγαλύτερο δίτροχο, δεν έχεις κανένα πλεονέκτημα. Αυτά, όμως, τα λένε όσοι έχουν παπιά! Γιατί τα scooter θέλουν και άνεση και χώρους και, όπως και να το κάνεις, όγκο.

 
Ειδικά όταν μιλάμε για ένα παραδοσιακό ταξιδιάρικο GT, όπως το Spidermax 500! Κακά τα ψέματα, το βάρος που κουβαλάει στους… ώμους του το Spidermax είναι μεγάλο. Πρώτα απ’ όλα, οφείλει να είναι γρήγορο, ώστε να δικαιολογήσει τον κινητήρα των 459 κ.εκ. Επιπλέον, θα πρέπει να δικαιώσει τις επιλογές των Ιταλών να το σχεδιάσουν τόσο ογκώδες -και ποιος καλύτερος τρόπος για να το πετύχει από το να προσφέρει απλόχερα υψηλά επίπεδα άνεσης και μεγάλους χώρους; Τέλος, έχοντας μπει στην κατηγορία των GT scooter, υποχρεούται να προσφέρει αυτό το κάτι παραπάνω στο ταξίδι. Πόση σημασία έχει το μέγεθος του Spidermax; Το βοηθάει στο να επιτελέσει το σκοπό του ή ο επιπλέον όγκος και τα παραπάνω κιλά του αποτελούν εμπόδιο στην καριέρα του στα GT;

Πολύ πριν ο παρατηρητής κολλήσει στα ιταλικής σχεδίασης πλαστικά και τις εντυπωσιακές εισαγωγές αέρα, θα χρειαστεί αρκετά δευτερόλεπτα για να…διανύσει με τα βλέμμα του το σύνολο του Spidermax. Πληθωρικό, με μεγάλες επιφάνειες και όγκο που μπορεί να κρύψει και παπί κάτω από τη σκιά του, το ιταλικό scooter θέλει το χρόνο του για να το «εξερευνήσεις». Ειδικά η ουρά, αποτελεί ίσως την πιο πλατιά της κατηγορίας. Ωστόσο, δεν θα βασιστεί μόνο στο μέγεθός του για να εντυπωσιάσει. Λεπτομέρειες όπως είναι οι αεραγωγοί, οι αιχμηρές γωνίες στην ποδιά και οι εντυπωσιακοί προβολείς θα καταφέρουν να τραβήξουν το ενδιαφέρον από τις μεγάλες επιφάνειες.

Περισσότερα για το Malaguti Spidermax 500, μπορείτε να βρείτε στο τεύχος Νο21 του Moto Τρίτη που θα κυκλοφορήσει στις 13/10.

 

MALAGUTI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ