net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

ΜΤΧ: Aprilia Sportcity 250

Τo Sportcity είναι ένα scooter που δίχως να ξεχνά το λόγο κατασκευής του, διαθέτει το ταμπεραμέντο και στοιχεία που του χαρίζουν έναν επιθετικό και αρκετό για τα δεδομένα της κατηγορίας, sport χαρακτήρα. Το Aprilia Sportcity 250 αποτέλεσε τη φυσική συνέχεια του ήδη πολύ καλού Sportcity 200.

 
Πατώντας στην επιτυχημένη συνταγή του παρελθόντος, η Aprilia, μεγαλώνοντας τη χωρητικότητα του κινητήρα, εκσυγχρονίζοντας την αισθητική και επεμβαίνοντας σε επιμέρους τομείς του περιφερειακού εξοπλισμού του scooter της, κατάφερε να εδραιωθεί με τον τρόπο της στην κατηγορία των 250 κ.εκ. Το Sportcity ξεχωρίζει, διαθέτοντας υψηλού επιπέδου οδική συμπεριφορά, compact διαστάσεις, ελαφριά αίσθηση, έντονα sport στοιχεία και προηγμένη τεχνολογία.

Σχεδίαση Οι Ιταλοί φημίζονται για τη μαεστρία τους στο σχέδιο και αυτό επιβεβαιώνεται και με το Sportcity. Μαζεμένες διαστάσεις, αιχμηρή μάσκα και πλούσιες, προκλητικές καμπύλες στο υπόλοιπο τμήμα συνθέτουν ένα αρμονικό σύνολο, το οποίο απογειώνουν αισθητικά οι προσεγμένες λεπτομέρειες. Οι μαύρες ματ επιφάνειες έρχονται σε όμορφη αντίθεση με τις χρωμιωμένες λεπτομέρειες, ενώ η σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων, η κοντή ζελατίνα και τα ενσωματωμένα φλας τονίζουν την επιθετική πλευρά του scooter της Aprilia.

Εργονομία/άνεση

Αν και το Sportcity δεν διαθέτει τις μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις στην κατηγορία, προσφέρει μεγάλα ποσοστά άνεσης. Η σέλα είναι φαρδιά και μαλακή, ενώ και ο χώρος για τα πόδια μπορεί να μην είναι άπλετος, αλλά κρίνεται ικανοποιητικός. Το τιμόνι βρίσκεται τοποθετημένο στο σωστό ύψος και οι γωνίες του είναι ιδανικές. Κάτω από τη σέλα υπάρχει χώρος που θα φιλοξενήσει ένα jet κράνος, ενώ στην ποδιά θα βρείτε ένα μικρό ντουλαπάκι που είναι σε θέση να φιλοξενήσει μικροαντικείμενα.

Οδηγώντας

Η αλήθεια είναι ότι πάνω στη σέλα του Sportcity, οι μικρές του διαστάσεις σε κάνουν να αμφιβάλεις αν πρόκειται για scooter 250 κ.εκ. Επίσης, η ελαφρότητα που σου δίνει το μοντέλο της Aprilia, έχει ως αποτέλεσμα αυτή η αίσθηση να ενισχύεται ακόμα περισσότερο. Μέσα στην πόλη θα συμπεριφερθεί εξαιρετικά. Οι μικρές του διαστάσεις και η γεμάτη λειτουργία του κινητήρα θα χαρίσουν χαμόγελα στον ιδιοκτήτη του. Σημείο υπεροχής σε σχέση με τον ανταγωνισμό αποτελούν οι αναρτήσεις του. Δίχως να είναι μαλακές, καταφέρνουν να απορροφούν μεγάλο μέρος των ανωμαλιών του δρόμου, παρέχοντας μάλιστα καλή πληροφόρηση στον αναβάτη. Τα φρένα επίσης κατέχουν μεγάλο ποσοστό ευθύνης στην τόσο καλή οδική συμπεριφορά του scooter, μιας και διαθέτουν δύναμη, γραμμική απόδοση και αίσθηση.

Συμπέρασμα

Το Sportcity αποτελεί ένα scooter που θα ικανοποιήσει όποιον το επιλέξει για τις μετακινήσεις του μέσα στην πόλη. Τα sport στοιχεία του, αλλά και η επιθετική αισθητική του, το καθιστούν περισσότερο νεανικό και αυτό είναι και το σημείο διαφορετικότητάς του από τον ανταγωνισμό.

Τι να προσέξετε

Το Sportcity δεν χαρακτηρίζεται «ζημιάρικο» scooter, εν τούτοις σε ορισμένα μοντέλα έχουν παρουσιαστεί κάποιες μικροβλάβες κυρίως στο ηλεκτρικό κύκλωμα.

Τι να αλλάξετε

Αν θα έπρεπε να τοποθετήσετε κάποιο αξεσουάρ στο scooter της Aprilia, αυτό θα ήταν ένα top case, το οποίο θα μεγάλωνε τις αποθηκευτικές ικανότητες του ιταλικού scooter.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 4Τ, 1Κ, 4Β, Y/Ψ
Κυβισμός (κ.εκ.): 244
Ιπποδύναμη (ίπποι/σ.α.λ.): 22,5/8.000
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 2,14/6.250
Τροφοδοσία: Ψεκασμός
Συμπίεση: 9,3:1
Ρεζερβουάρ (λίτρα): 10
Εκκίνηση: Μίζα
Μήκος (χλστ.): 1.985
Πλάτος (χλστ.): 815
Ύψος σέλας (χλστ.): 815
Μεταξόνιο (χλστ.): 1.360
Βάρος (κιλά): 149
Ελαστικό εμπρός: 120/70-15
Ελαστικό πίσω: 130/80-15
Φρένα εμπρός: 2Δ x 260
Φρένα πίσω: Δ x 220

 

APRILIA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ