net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η Honda αποκαλύπτει τη νέα Moto3

Τον διεκδικητή του τίτλου για την κατηγορία Moto3 αποκάλυψε η Honda. H NSF250R, με τον μονοκύλινδρο τετράχρονο κινητήρα των 250 κ.εκ. έχει ήδη περάσει αρκετές ώρες μέσα σε πίστες της Ιαπωνίας, ώστε να είναι να είναι όσο το δυνατό πιο έτοιμη για το ντεμπούτο της το 2012.

 
Το αφεντικό της HRC, Shuhei Nakamoto, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα MCN, έδωσε τις πρώτες του εντυπώσεις για την κατηγορία Moto3 και την πρόοδο της νέας αγωνιστικής μοτοσικλέτας.
«Έχουμε κάνει δοκιμές στο Motegi και το Sugo και αν συγκρίνετε τους γύρους με ένα στάνταρτ RS125, η διαφορά σε ποσοστό ανέρχεται σε 1,5 με 2% με τη Moto3 μοτοσικλέτα να είναι ταχύτερη», δήλωσε ο Nakamoto, ωστόσο πρόσθεσε πως ακόμη τα αποτελέσματα δεν βρίσκονται στο επιθυμητό επίπεδο λέγοντας: «Αυτή η σύγκριση έγινε απέναντι σε μία μοτοσικλέτα 125GP της Aprilia και αυτό σημαίνει ότι η μοτοσικλέτα μας είναι ανταγωνιστική απέναντι σε ένα Aprilia με εργοστασιακό κιτ αλλά όχι απέναντι στις μοτοσικλέτες της εργοστασιακής ομάδας»
Όταν ρωτήθηκε για την ιπποδύναμη που θα αποδίδει η μοτοσικλέτα ο Ιάπωνας τόνισε ότι η προτεραιότητα στην προκειμένη περίπτωση είναι να αυξήσουν τα διαστήματα που οι κινητήρες χρειάζονται σέρβις ώστε να μειώσουν το κόστος στο ελάχιστο και πρόσθεσε: «Πενήντα ίπποι θα είναι λίγο δύσκολο να επιτευχθούν. Σε ένα μονοκύλινδρο κινητήρα το να χρησιμοποιήσεις υψηλότερες στροφές για να αυξήσεις την ισχύ σημαίνει ότι αυξάνεις (σημαντικά) και την τριβή. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να φτάσουμε στις 16.000 σ.α.λ. Νομίζω πως 14.000 σ.α.λ. είναι ένα πιο λογικό επίπεδο. Η ιπποδύναμη θα κυμαίνεται κοντά στους 45 ίππους. Με το «πουσάρισμα» του μοτέρ οι 50 ίπποι είναι εφικτοί αλλά την ίδια στιγμή η ζωή του κινητήρα μειώνεται και τα έξοδα ανεβαίνουν.»

Και άλλες εταιρίες έχουν ξεκινήσει να κατασκευάζουν μοτοσικλέτες για τη συγκεκριμένη κατηγορία, μεταξύ των οποίων η ΚΤΜ και η Yamaha. Η τελευταία, μάλιστα, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, επιβεβαίωσε ότι ο κινητήρας της δικής της μοτοσικλέτας βασίζεται πάνω σε αυτόν του ΜΧ μοντέλου YZ250F.

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ