net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Σύγχρονο αισθητικά, αλλά και με υψηλή τεχνολογία το ανανεωμένο Scarabeo

Πολύ καλή οδική συμπεριφορά και μείωση της κατανάλωσης μέσω του σχετικού διακόπτη

Η μάσκα μοιάζει πια πιο μεγάλη και κομψή, αφού η Aprilia αντικατέστησε την προηγούμενη μεγάλη γρίλια με μια πιο μικρή και διακριτική

Είναι το μοναδικό scooter που διαθέτει επιλογή μεταξύ δύο χαρτογραφήσεων στον κινητήρα του

Τα γύρω πλαστικά της μάσκας χαρίζουν περισσότερο χώρο στις καμπύλες που διατρέχουν ολόκληρο το scooter…

Πρώτη δοκιμή: Aprilia Scarabeo 200 i.e.

Διαβάστε στο τεύχος 19 του Moto Τρίτη που κυκλοφορεί στις 13 Σεπτέμβρη, το πρώτο τεστ στην Ελλάδα του ανανεωμένου Aprilia Scarabeo 200 i.e. Ένα από τα πιο οικονομικά –και προηγμένα- scooter της αγοράς, με δυο χάρτες ανάφλεξης (!), βελτιώνεται αισθητικά, και χρηστικά.

 
Το Aprilia Scarabeo 200 i.e., είναι το μοναδικό scooter που διαθέτει επιλογή μεταξύ δύο χαρτογραφήσεων στον κινητήρα του. Το Aprilia Scarabeo 200 Dual Map εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2009 και αποτέλεσε μια καινοτόμο λύση για την οικονομική μετακίνηση στην πόλη ή και έξω από αυτή. Με έναν διακόπτη, ο αναβάτης είχε τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε δύο χαρτογραφήσεις: τη sport που διατηρεί αναλλοίωτο το νεύρο του κινητήρα και την eco που «στρογγυλεύοντας» σε σχεδόν ανεπαίσθητο βαθμό τις αποκρίσεις του μοτέρ στο γκάζι και την εν γένει λειτουργία του, καταφέρνει να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση σε βενζίνη.

Δύο χρόνια αργότερα, η Aprilia αποφάσισε να ανανεώσει σε μικρό βαθμό το scooter της. Έτσι, το Scarabeo ενισχύθηκε στους τομείς της αισθητικής και της εργονομίας, με μικροαλλαγές από πλευράς των Ιταλών που δεν αλλοίωσαν το χαρακτήρα του scooter.

Η παραπάνω διαπίστωση είναι αληθής μόνο κατά ένα μεγάλο ποσοστό, καθώς η αισθητική ανανέωση του Scarabeo έχει μάλλον δύο σκέλη: το μπροστινό και το πίσω. Στην πρώτη περίπτωση, οι παρεμβάσεις των σχεδιαστών της Aprilia έχουν ως αποτέλεσμα ένα scooter περισσότερο κλασικό σε εμφάνιση, ενώ στη δεύτερη, οι «πινελιές» είναι πιο μοντέρνες και επιθετικές.

Αναλυτικότερα, η μάσκα μοιάζει πια πιο μεγάλη και κομψή, χάρη στην απόφαση της Aprilia να αντικαταστήσει την προηγούμενη μεγάλη γρίλια με μια πιο μικρή και διακριτική. Η συγκεκριμένη γρίλια διαθέτει και χρωμιωμένα μέρη που την καθιστούν πιο κλασική σε εμφάνιση, ενώ και τα γύρω πλαστικά της μάσκας χαρίζουν περισσότερο χώρο στις καμπύλες που διατρέχουν ολόκληρο το scooter…

Διαβάστε όλο το τεστ στο τεύχος 19 του Moto Τρίτη, την Τρίτη 13 Σεπτέμβρη

 

APRILIA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ