net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Εκπληκτική όσο και εντυπωσιακή σε όλα της η νέα Aprilia Tuono V4 R APRC.

Στρίβει, γλιστράει εύκολα από το περίσσιο γκάζι και μαζεύει μόνο του τα αμάζευτα, χωρίς να σε ενοχλήσει, χάρη στο Traction Control.

Υπερπλήρη τα όργανα του Tuono, που μάλιστα έχουν δυο… διαμορφώσεις, ανάλογα με τη χρήση -δρόμος ή πίστα. Με κόκκινο φωτισμό.

Επιθετική εμφάνιση, με χαρακτηριστικές φωτιζόμενες… γρίλιες, στο κέντρο της μάσκας, δυο προβολείς, και Ram-Air από κάτω τους.

Δοκιμή: Aprilia Tuono V4 R APRC

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε τους τρεις νόμους της ρομποτικής, όπως αυτοί είχαν διατυπωθεί στα βιβλία του συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Ισαάκ Ασίμοφ. Τώρα η Aprilia γίνεται η πρώτη εταιρεία που προσπαθεί να φέρει αυτούς τους νόμους στο χώρο της μοτοσικλέτας, με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών.

 
Άρον τον κράβατον σου και περιπάτει
Ξυπνώ το πρωί, τρώω πρωινό, ρίχνω νερό στο πρόσωπο, και βγαίνω στο δρόμο. Το γραμματοκιβώτιο γεμάτο. Χώνω το χέρι μέσα, και πιάνω ένα μάτσο χαρτιά. Δεν θέλω να το τραβήξω πίσω. Θέλω να υποκριθώ πως δεν το έβαλα μέσα καν. Αλλά πρέπει να πάω στη δουλειά, και πρέπει να τελειώνω με την κίνηση που άρχισα. Βγάζω το χέρι μου και χαζεύω τους λογαριασμούς. ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, καταστάσεις τραπεζών, ΟΤΕ, και κινητό, αλλά και ένα φάκελο από την εφορία. Τον σκίζω ήδη νευριασμένος, και ανακαλύπτω κάτι που με κάνει να θέλω να σκοτώσω κάτι ζωντανό. Νέους ευφάνταστους φόρους που, μέχρι χθες, δεν υπήρχαν. Έξτρα χαράτσι για το μπλοκάκι, είτε το χρησιμοποιείς, είτε όχι, αλλά και φόρο «αλληλεγγύης». Αλληλεγγύη σε ποιους; Τα βάζω όλα με θυμό στην τσάντα, και τότε βλέπω το Tuono μπροστά μου. Να πω πως τα ξέχασα όλα με τη μία, θα είναι ψέματα. Όμως μόνο που σκέφτομαι τη βόλτα καβάλα στο ρομποτικό μου κτήνος, μέχρι να φτάσω στη δουλειά, αισθάνομαι σαν τον ανάπηρο που περπάτησε μετά το γνωστό θαύμα. Ξέρω πως όταν βρεθώ στο δρόμο, τα κακώς κείμενα θα έχουν ήδη αρχίσει να ξεθωριάζουν, και εγώ θα έχω βρει για μια ακόμη φορά το βηματισμό μου.

Γεννηθήτω Φως
Κίτρινο χρώμα, κίτρινη σέλα. Που λερώνεται. Πολύ και εύκολα. Όμως ταυτόχρονα, οποία έκπληξη, καθαρίζει επίσης εύκολα. Μούτρο με led που θυμίζουν διαστημόπλοιο, επιθετικές γραμμές, κορυφαία ποιότητα σε συναρμογή πλαστικών και μεταλλικών μερών, αλλά και φινίρισμα να φέρνει δάκρυα στα μάτια. Μικρό που είναι! Ναι, αν αναρωτιέστε, αυτή είναι η πρώτη και τελευταία εντύπωση. Το Tuono V4R, ο θαυματοποιός της Aprilia, είναι ένα εξαιρετικά… βραχύσωμο ρομποτάκι. Να με συγχωρείτε που το αποκαλώ ρομπότ –ήτοι εργάτης στα τσέχικα- αλλά το νέο Tuono διαθέτει ένα τόσο εκτενές και αποτελεσματικό πακέτο ηλεκτρονικών συστημάτων, που το κάνουν να μοιάζει με παιδί επιστημόνων της ρομποτικής. Ας δούμε λίγο την πλατφόρμα APRC στην οποία το Tuono κοστίζει μόλις 13.900 ευρώ -η τιμή είναι εξωπραγματικά χαμηλή για όσα παίρνει ο αναβάτης.

Διαβάστε ολόκληρη τη δοκιμή στο τεύχος 20 του Moto Τρίτη που κυκλοφορεί στις 27 Σεπτεμβρίου.

 

APRILIA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ