Άλλη μία εντυπωσιακή προσπάθεια από ένα μικρό κατασκευαστή απότελεί το Superbob concept που παρουσιάστηκε το Σαλόνι μοτοσικλέτας του Παρισιού.

Εντυπωσιακό το πλαίσιο από ανθρακονήματα το οποίο είναι και αρκετά μικρό σε διαστάσεις.

Το σύστημα Duolever της BMW προτίμησε ο Γάλλος κατασκευαστής για την ανάρτηση του μπροστινού τροχού., με αμορτισέρ από την Ohlins.

Boxer Design Superbob concept

Ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο παρουσίασε η Boxer Design στο Σαλόνι του Παρισιού. Ονομάζεται Superbob και ανάλογα με τις αντιδράσεις του κοινού παίζει να το δούμε και στην παραγωγή.

 
Το Superbob πέρα από την εντυπωσιακή του εμφάνιση προκαλεί ενδιαφέρον και λόγω των τεχνολογικών λύσεων που έχουν εφαρμοστεί. Το πλαίσιο του είναι μονοκόκ και κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.και για την μπροστινή ανάρτηση έχει χρησιμοποιηθεί το Duolever της BMW. Στο πίσω μέρος έχει τοποθετηθεί ένα μονόμπρατσο ψαλίδι ενώ και για τα δύο άκρα τα αμορτισέρ προέρχονται από την Ohlins. Τα φρένα είναι της brembo και οι σφυρήλατες ζάντες ανήκουν στην Marchesini.

Ο V 2 κινητήρας των 997 κ.εκ. με την περιεχώμενη γωνία των 88 μοιρών, αποτελεί έργο της ίδιας της Boxer Design και για να φτάσει στην απόδοση των 158 ίππων χρησιμοποιεί ένα μικρό υπερσυμπιεστή εξάτμισης, χαμηλής πίεσης (0,4-0,6 bar). Το πιο ενδιαφέρον νούμερο είναι αυτό της ροπής με την τελευταία να ανέρχεται στα 12,7 Kgm στις 8.000 σ.α.λ. Το βάρος της κατασκευής δεν υπερβαίνει τα 174,5 κιλά (στεγνό). Το αν θα το δούμε στην παραγωγή θα εξαρτηθεί από την αντίδραση και τα σχόλια του κοινού. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρίας, αν όλα πάνε καλά η παραγωγή του θα ξεκινήσει σε δύο χρόνια και η τιμή του θα βρίσκεται κοντά στα 20.000 ευρώ.

 

SCOOP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ