Το πολύ δυνατό γιεν έναντι του δολαρίου ήταν από τους καθοριστικούς παράγοντες για τη χρεοκοπία της Suzuki USA στον τομέα αυτοκινήτου.

Χρεοκοπία της American Suzuki στον τομέα αυτοκινήτου

Η Suzuki ανακοίνωσε πως σταματάει τις πωλήσεις αυτοκινήτων στις Η.Π.Α., ζητώντας να υπαχθεί στον πτωχευτικό κώδικα. Οι τομείς της μοτοσικλέτας, των ATV, και της θάλασσας παραμένουν ως έχουν.

 
Έχοντας να επιδείξει ένα τερατώδες χρέος 346 εκατομμυρίων δολαρίων, η American Suzuki πρόκειται να τερματίσει την ενασχόληση της με το αυτοκίνητο, ενώ αντίθετα θα επικεντρωθεί στη μοτοσικλέτα, τα ATV, στα jet ski και τις εξωλέμβιες. Οι συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων της Suzuki στις Η.Π.Α. το 2011 ήταν μόλις 26.000. Ένας καθοριστικός παράγοντας για τα κακά οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας είναι και η άνοδος του γιεν, που ώθησε και τις τιμές των αυτοκινήτων της εταιρείας στα ύψη. Έτσι κι αλλιώς, τα τελευταία χρόνια η Suzuki -όπως και πολλοί άλλοι- δείχνει να επικεντρώνει το ενδιαφέρον της σε αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Ινδία, όπου η Maruti Suzuki είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων.

 

SUZUKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ