net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

SYM VS 150

Piaggio FLY 150

Ο χώρος κάτω από τη σέλα είναι τεράστιος για τα δεδομένα της κατηγορίας. Άνετα θα χωρέσει ένα full face κράνος αλλά και το μπουφάν σας.

Μεταχειρισμένο SYM VS 150

Τo VS απευθύνεται σε εκείνους που ψάχνουν για ένα μικρό και ευέλικτο scooter που, όχι μόνο δεν θα φοβηθεί να τα βάλει με την κίνηση της πόλης, αλλά θα καταφέρει να βγει και νικητής από αυτή τη δοκιμασία.

 
Στο μικροσκόπιο

Το μικροκαμωμένο μοντέλο της SYM βρίσκεται κοντά μας εδώ και αρκετά χρόνια χωρίς να έχει δεχτεί αλλαγές στα χαρακτηριστικά του, κάτι που αποδεικνύει ότι, πρόκειται περί επιτυχημένης συνταγής. Είναι ένα γεροδεμένο scooter με σύγχρονη εμφάνιση και αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για όλους εκείνους που δίνουν προτεραιότητα στην ευελιξία. Η πρακτικότητά του πηγάζει, τόσο από την επίπεδη ποδιά που μπορεί να δεχτεί με άνεση τα καθημερινά ψώνια, όσο και από τη θέση οδήγησης η οποία θα βολέψει με άνεση και τους χαμηλότερους σε ανάστημα αναβάτες. Με το ρεζερβουάρ τοποθετημένο στο εμπρόσθιο μέρος της ποδιάς, ο χώρος κάτω από τη σέλα θα σας εκπλήξει ευχάριστα, αφού σε σύγκριση με το μέγεθος του VS μοιάζει να προέρχεται από…GT!

Στο δρόμο

Οι 12ιντσοι τροχοί είναι και αυτοί που καθορίζουν εν πολλοίς τη συμπεριφορά αλλά και την αίσθηση που αφήνει το VS στο αναβάτη. Οι πιο άμεσες αντιδράσεις του σε σχέση με τα scooters που φέρουν μεγαλύτερους τροχούς είναι αισθητές και δίνουν στο VS το πλεονέκτημα σε συνθήκες ασφυκτικού μποτιλιαρίσματος. Σε γενικές γραμμές, το VS δεν θα προβληματίσει σε καμία περίπτωση και θα σας κρατήσει ξεκούραστους ακόμη και στους συνεχόμενους ελιγμούς, ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύεται ιδανικό για τον αρχάριο, λόγω του απόλυτα φιλικού χαρακτήρα του. Ο κινητήρας παρουσιάζεται αρκετά ψυχωμένος και επιταχύνει γοργά το μοντέλο της SYM από στάση ακόμη και με δεύτερο άτομο στη σέλα, αν και η τελική ταχύτητα ικανοποιεί οριακά για ασφαλή μετακίνηση στον αυτοκινητόδρομο. Τέλος, τα φρένα παρέχουν την απαραίτητη ισχύ με το εμπρόσθιο δισκόφρενο να έχει αναλάβει και το μεγαλύτερο βάρος της επιβράδυνσης.

Συμπέρασμα 

Χώροι και εξαιρετική ευελιξία είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το VS 150 με την εικόνα να συμπληρώνεται από έναν πολύ καλό σε απόδοση κινητήρα, που παρέχει ό,τι χρειάζεται κανείς για τις καθημερινές του δουλειές στο κέντρο της πόλης. Αν αυτό είναι και το δικό σας πεδίο δράσης, τότε το VS 150 πρέπει να μπει στη λίστα των επιλογών σας.

Τι να προσέξετε

Τo VS έχει καταφέρει να αποδείξει την αξιοπιστία του τα χρόνια που βρίσκεται στην αγορά. Το μοτέρ του δεν παρουσιάζει προβλήματα και το ίδιο ισχύει για τα ηλεκτρικά του. Μόνο τα πλαστικά της ποδιάς τείνουν να δείχνουν έντονα σημάδια γήρανσης. Τα φτηνά ανταλλακτικά μπορούν να το διορθώσουν αυτό.

Τι να αλλάξετε

Με το χώρο κάτω από τη σέλα να βρίσκεται σε πάρα πολύ καλά επίπεδα (full face και πράγματα), η τοποθέτηση ενός Top Box δεν είναι απαραίτητη. Αυτό που μπορεί να χρειάζεται το VS είναι μια ψηλή ζελατίνα που θα σας προστατέψει ιδανικά από τον αέρα και τη βροχή.

Ο ανταγωνισμός

Piaggio FLY 150

Η… μύγα της ιταλικής εταιρείας διαθέτει επίσης τον ίδιο αστικό προσανατολισμό με την ευελιξία και την ανάλαφρη αίσθηση να την χαρακτηρίζει. Εξίσου καλό για τον αρχάριο αλλά και για εκείνον που κάνει πολλά χιλιόμετρα στο κέντρο της πόλης και ειδικά σε ώρες αιχμής.




ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ





Κινητήρας

4Τ, 1Κ, Α/Ψ, 4β

Κυβισμός (κ.εκ.)

149,5

Ιπποδύναμη (ίπποι/σ.α.λ.)

13/ 8.000

Ροπή (kgm/σ.α.λ.)

1,2/6.500

Τροφοδοσία

Καρμπιρατέρ

Ρεζερβουάρ (λίτρα)

6

Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.)

4

Τελική (χλμ./ώρα)

103

Εκκίνηση

Μίζα/μανιβέλα

Μήκος (χλστ.)

1.935

Ύψος σέλας (χλστ.)

Δ.Α.

Μεταξόνιο (χλστ.)

1.345

Βάρος (κιλά)

132

Ελαστικό μπροστά

110/80-12

Ελαστικό πίσω

130/70-12

Φρένα μπροστά

Δ, 273

Φρένα πίσω

Τ, 130

Τιμή

1.200-1.950 ευρώ


 

SYM - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ