net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ότι πιο κοντινό σε αγωνιστική μοτοσικλέτα είναι το Panigale R της Ducati.

Ducati Panigale R

Η πιο extreme έκδοση του ιταλικού superbike, το περιορισμένης παραγωγής Panigale R αποδίδει 205 ίππους και έχει στεγνό βάρος μόλις 162 κιλά. Το Panigale R πλησιάζει περισσότερο από όλα τα superbike της Ducati την έκφραση «αγωνιστική μοτοσικλέτα με φλας και φώτα».

Για αυτό το λόγο, η αγωνιστική έκδοση του Superquadro (υπερτετράγωνου) V2 κινητήρα έχει εφοδιαστεί με βαλβίδες εξαγωγής από τιτάνιο (οι εισαγωγής ήταν ήδη), αγωνιστικού τύπου πιστόνια με μόνο δύο ελατήρια και έναν ελαφρωμένο στροφαλοφόρο άξονα.

Ο άξονας έχει ζυγιστεί πολύ προσεκτικά με τα αντίβαρά του να δέχονται ένθετα από κράμα βολφραμίου ενώ νέοι είναι και οι εκκεντροφόροι. Μεγάλη προσπάθεια έγινε στη μείωση του βάρους της μοτοσικλέτας η οποία ζυγίζει έξι ολόκληρα κιλά λιγότερο σε σχέση με το 1199 Panigale R που αντικατέστησε και τέσσερα λιγότερα από το 1299 Panigale.

Το “R” φέρει επίσης πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις από την κορυφαία σειρά της Οhlins (ανεστραμμένο πιρούνι NIX30, 43 χλστ. και αμορτισέρ TTX36), μπαταρία ιόντων λιθίου, αγωνιστικού τύπου συμπλέκτη και όλο το ηλεκτρονικό οπλοστάσιο του 1299 Panigale. Επίσης το ψαλίδι μπορεί να αλλάξει το σημείο έδρασής του σε τέσσερις διαφορετικές θέσεις υπάρχουν έξτρα κουμπιά στα κλιπόν για αμεσότερη ρύθμιση των Traction και Wheelie Control και του «φρένου» του κινητήρα. 


Αγώνες
Με τελευταίο τίτλο στο WSBK το 2011 η Ducati, η κυρίαρχη δύναμη τα προηγούμενα χρόνια στο πρωτάθλημα, φαίνεται να βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης. Φέτος οι κόκκινοι είχαν την καλύτερη από τις τελευταίες χρονιές του με τον Chaz Davies να κατακτά τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα πέρνωντας μάλιστα πέντε νίκες κατά τη διάρκεια της σεζόν, οι τέσσερις από τις οποίες στο εξαιρετικό δεύτερο μισό. Με λίγα λόγια το Panigale R, εκτός από ταχύτητα βρίσκει σιγά-σιγά και την απαραίτητα διάρκεια και σταθερότητα, κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε ότι το 2016 θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά για την Ducati. Εκτός από το πρωτάθλημα αναβατών η Ducati κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο παγκόσμιο και σαν κατασκευαστής.

Τεχνικά xαρακτηριστικά
Κινητήρας: 4T, V2 90, 4B/K, 2ΕΕΚ, Υ/Ψ
Κυβισμός (κ.εκ.): 1.198
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 205/11.500
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 13,89/10.250
Βάρος (kg, κενό): 162
Τιμή (ευρώ): 23.900 (S: 28.900)

 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ