net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αλλάζει προς το ασφαλέστερο η πίστα της Βαρκελώνης για τα Moto GP.

Αλλαγές στην πίστα Βαρκελώνης

Αλλάζει μετά από απόφαση των διοργανωτών του Moto GP η πίστα της Βαρκελώνης, με σκοπό να γίνει πιο ασφαλής για τους αναβάτες.

 
Στο φετινό Grand Prix της Βαρκελώνης, είναι γνωστό ότι ο 25χρονος αναβάτης των Moto2 Luis Salom, έχασε την ζωή του μετά από ατύχημα στην στροφή 12. Καθώς η ασφάλεια της πίστας τέθηκε σε αμφισβήτηση μετά το ατύχημα, πολλοί αναβάτες εξέφρασαν την ανησυχία τους.
 
Οι φωνές των αγωνιζομένων για αλλαγές φαίνεται πως βρήκαν απήχηση στ αυτιά των διοργανωτών της  FIA και της FIM, που ήρθαν σε συμφωνία με τούς υπευθύνους της πίστας. Αυτό μεταφράζεται στις εξής δυο αλλαγές:

Αρχικά, συμφώνα με το πλάνο, οι μοτοσυκλέτες θα ακολουθούν τη διαδρομή που χρησιμοποιείται από την F1 με  μια μικρή μπροστινή μετακίνηση. Αυτό θα επιφέρει αύξηση του χώρου διαφυγής στη στροφή 12. Η αλλαγή αυτή θα κάνει και την πρόσβαση στα Pits πιο ασφαλή, καθώς οι αναβάτες δεν θα χρειάζεται να διασχίζουν την πίστα κατά πλάτος.

Επιπρόσθετα οι αναβάτες του MOTO GP θα χρησιμοποιούν μια πιο σύντομη εκδοχή της στροφής 10 (La Caixa) κάνοντας πιο μικρή τη συνολική διαδρομή κατά 75 μέτρα, μειώνοντας το συνολικό μήκος της πίστας στα 4.652 μέτρα.

Οι  αλλαγές έχουν προγραμματιστεί για τον επόμενο αγώνα στις 11 Ιουνίου 2017 και οι εργασίες θα λάβουν μέρος τον επόμενο μήνα , αναμένεται δε να ολοκληρωθούν στο τέλος Ιανουαρίου, αφού στο συγκεκριμένο διάστημα δεν υπάρχει δραστηριότητα στην πιστά.
 

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ