net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Εκκεντρική, αλλά μοναδική.

Εκκεντρική, αλλά μοναδική.

Εκκεντρική, αλλά μοναδική.

Αναφορά σε έναν θρύλο

Μια μοντέρνα αναβίωση μιας θρυλικής αγωνιστικής μοτοσυκλέτας, μέσα από τις εργασίες μιας ομάδας βελτιωτών και μιας εταιρείας… ρουχισμού!

 
Το 1955, ο Giulio Cesare Carcano δημιούργησε μια εκπληκτικά μπροστά για την εποχή της, μοτοσυκλέτα για την Moto Guzzi, την V8, που έγινε γνωστή και ως «The Otto». Φέροντας…οκτακύλινδρο κινητήρα σε V και ένα αεροδυναμικό φέρινγκ στο εμπρός της μέρος, η μοτοσυκλέτα ήταν εξαιρετικά προηγμένη αλλά γρήγορα απέκτησε την φήμη μιας επικίνδυνης κατασκευής και η φήμη της ξεθώριασε…

Ωστόσο, οι Numbnut Motorcycles, μια ομάδα 9 Δανών customizers, αποφάσισε να αναβιώσει τον μύθο. Σε συνεργασία με τον ελβετικό οίκο Gannett Design και την εταιρεία ρουχισμού Vanguard, δημιούργησαν την μοτοσυκλέτα που βλέπε στις φωτογραφίες. 

Η εταιρεία Vanguard έχει εδώ και πολύ καιρό, μια στενή σχέση με την Moto Guzzi και η μοτοσυκλέτα δημιουργήθηκε με σκοπό να γιορτάσει την κυκλοφορία της νέας σειράς jeans της εταιρείας, η οποία ονομάζεται…V8! 

Η εκπληκτική μοτοσυκλέτα έχει ως βάση της μια 1400 Moto Guzzi California Eldorado. Οι αλλαγές επάνω της ξεκίνησαν από ένα νέο ζεύγος πίσω αμορτισέρ και νέα ελαστικά, που θα ταίριαζαν με το στυλ της τελικής δημιουργίας. Το φέρινγκ είναι βαμμένο σε πράσινο και μαύρο, με στυλ που αναφέρεται άμεσα στην δεκαετία του 1950 και τις κατασκευές της εποχής, αλλά και στην αρχική V8! 

H μοτοσυκλέτα δέχθηκε επίσης νέο ρεζερβουάρ και εξατμίσεις, ενώ τα μαρσπιέ της είναι τοποθετημένα πολύ πίσω, με σκοπό να πετύχουν την vintage θέση οδήγησης των αγωνιστικών της εποχής. Το αποτέλεσμα είναι αναμφίβολα ιδιαίτερο. Απολαύστε το. 

 

MOTO GUZZI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ