net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ανάπτυξη καινοτομιών για μοτοσυκλέτα;

Το Handle είναι ένα ρομπότ, το οποίο κινείται πάνω σε δύο τροχούς και μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για την ανάπτυξη καινοτομιών πάνω στο χώρο της μοτοσυκλέτας. Χρησιμοποιεί ρόδες αντί για πόδια και μπορεί να πραγματοποιεί κινήσεις με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης.

 
Η Αμερικάνικη εταιρία Boston Dynamics, έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη της ρομποτικής τεχνολογίας με έμφαση στην δυναμική και τη διαχείριση της φυσικής. Το όνομα του ρομπότ είναι Handle και έχει μια αόριστη ανθρώπινη μορφή με τη διαφορά ότι χρησιμοποιεί ρόδες αντί ποδιών στο κάτω μέρος. Μοιάζει με κάποιο είδος συνδυασμού ανθρώπινης κίνησης με στοιχεία από μοτοσυκλέτα, όπως η ταχύτητα και ο κινητήρας.

Αποτελεί μια καλή βάση για την ανάπτυξη καινοτομιών στο χώρο της μοτοσυκλέτας, όπως οι έξυπνες αναρτήσεις για τρίτροχα, αν δούμε πως λειτουργούν παράλληλα οι ρόδες του ρομπότ. Ακόμα μπορεί να δημιουργήσει τεχνολογία αυτόματου πιλότου για μοτοσυκλέτες ή να γίνεται καθοδήγηση μέσω τηλεχειριστηρίου, για να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες καταστάσεις.

Το συγκεκριμένο ρομπότ έχει πάνω από 2 μέτρα ύψος και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μεγαλύτερη από 10 χλμ / ώρα. Το πιο περίεργο είναι, ότι μπορεί να πραγματοποιήσει άλμα έως και 1,2 μέτρα ξεπερνώντας διάφορα εμπόδια, παραμένοντας όρθιο μετά την υπερπήδηση. 

Τεχνολογίες ηλεκτρονικής καθώς και τεχνητής νοημοσύνης είναι παρόντες σε αυτό το πρωτότυπο, αυτό όμως που εντυπωσιάζει είναι οι 2 ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι συνδέονται  με δύο υδραυλικούς ενεργοποιητές, που είναι υπεύθυνοι για την κίνηση του ρομπότ. Η αυτονομία του Handle είναι ικανή για μια απόσταση 15 μιλίων, καθώς τόσο αντέχουν οι μπαταρίες του.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως λειτουργεί το Handle
 

 

COOL NEWS - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ