net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

O Claudio Domenicali

Οι Tom Sykes (αριστερά) και Jonathan Rea (δεξιά), στο Losail.

Αντιαθλητική η Kawasaki!

O Claudio Domenicali της Ducati εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά της Ιαπωνικής εταιρείας, κατηγορώντας τους αναβάτες της για αντιαθλητική συμπεριφορά και χρήση τακτικής, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος WBSK.

 
Αν πέρσι μας δίχασε η εξέλιξη του πρωταθλήματος στα Moto GP, μια άλλη φωτιά ανάβει στους αγώνες μοτοσυκλέτας και συγκεκριμένα στα Superbikes. Τι συνέβη λοιπόν; Ο ισχυρός ανήρ της Ducati, Claudio Domenicali, κατηγορεί τους Jonathan Rea και Tom Sykes για αθέμιτες μεθόδους, στον αγώνα του Κατάρ που έκλεισε και το πρωτάθλημα WSBK.
 
O Claudio Domenicali δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή, στην οποία κατ αρχήν δίνει συγχαρητήρια στους Andrea Dovizioso και Chaz Davies για τις επιτυχίες τους, ωστόσο κατόπιν υπογραμμίζει την κίνηση του Jonathan Rea στον δεύτερο αγώνα του Losail.

O Βρετανός της Kawasaki, κυνηγώντας τον πρωτοπόρο Davies στον τελευταίο γύρο, ξαφνικά έκοψε ταχύτητα και τον προσπέρασε ο Tom Sykes, ο οποίος ήταν τρίτος! Ως αποτέλεσμα, οι δύο αναβάτες της Kawasaki έκαναν το 1-2 στην βαθμολογία οδηγών, πράγμα το οποίο συνέβη για πρώτη φορά για την ομάδα.

Ο Domenicali κατηγορεί την πράσινη ομάδα ότι σκηνοθέτησε την ως άνω προσπέραση, χαρακτηρίζοντάς την «αμφισβητούμενη» και «σίγουρα αντιαθλητική» στην ανοιχτή επιστολή που δημοσίευσε! 

Συγκεκριμένα, είπε: "Το Σαββατοκύριακο αυτό έγινε ακόμη πιο εκπληκτικό με τις δύο νίκες στο Κατάρ για τον Chaz Davies και την Panigale R του. Με αυτές, οι 6 συνεχόμενες νίκες του Chaz Davies του επέτρεψαν να έρθει μία ανάσα από την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, την οποία έχασε μόλις για δύο βαθμούς, λόγω της αμφισβητούμενης και σίγουρα αντιαθλητικής συμπεριφοράς των αντιπαλων του στους τελευταίους γύρους του αγώνα της Κυριακής"

Ο Jonathan Rea με δηλώσεις του υπερασπίστηκε την πράξη του, λέγοντας: «Οδήγησα με την καρδιά μου, οδήγησα όπως μπορώ. Όταν είδα ότι δεν μπορούσα να κερδίσω, αποφάσισα να δουλέψω για την ομάδα μου και για την Kawasaki…»

Ποια είναι η δική σας γνώμη, για το θέμα;  
 

 
  • Antonis

    Όταν το έκανε ή aprilia τότε γιατί δεν ειπες τίποτα ρε όργιο και έχασε ο tom sykes το πρωτάθλημα για δύο βαθμούς επειδή ο μαλακας ο loris mpaz δεν άφησε sykes

      1
  • kranidiotis

    ωχ ωχ ωχ άρισαν τα όργανα από τους πικραμένους!

     

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ