net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Νέο Aprilia Dorsoduro 900

Aprilia Dorsoduro 900

Η Aprilia ανακοίνωσε τα τεχνικά χαρακτηρίστηκα του ανανεωμένου Dorsoduro. Μια γενναία αύξηση κυβισμού και νέα ηλεκτρονικά είναι πάντα ευπρόσδεκτα σε ένα supermotard.

 
Η Aprilia παρουσίασε στην έκθεση μοτοσυκλέτας του Μιλάνου το νέο, “ενισχυμένο” Dorsoduro.  Ο δικύλινδρος σε διάταξη V 90 μοιρών κινητήρας αύξησε τον κυβισμό του από τα 750 στα 896 κυβικά εκατοστά με αύξηση της διαδρομής των εμβόλων. Είναι υδρόψυκτος με 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο και αποδίδει 95.2 ίππους, αλλά πιο εντυπωσιακό είναι το νούμερο της ροπής που αυξήθηκε από τα 8.4 στα 9.17 χιλιογραμμόμετρα στις 6.500 σαλ. Πληροί, φυσικά, τις Euro-4 προδιαγραφές ρύπων.
 
Όσων αφορά στα ηλεκτρονικά, διαθέτει ψεκασμό ride-by-wire με 3 διαφορετικές χαρτογραφήσεις, Sport, Touring και Rain. Το traction control ρυθμίζεται σε 3 επίπεδα παρεμβατικότητας και το δικάναλο ABS έχει δυνατότητα απενεργοποίησης. Ο έλεγχός τους γίνεται από μια έγχρωμη οθόνη 4.3 ιντσών η οποία μπορεί να συνδεθεί με το smartphone σας, μέσω της έξτρα πλατφόρμας πολυμέσων της Aplilia.
 
Το πλαίσιο συνδυάζει ένα ατσάλινο χωροδικτύωμα με αλουμινένιες πλάκες καθώς και αλουμινένιο ψαλίδι. Η ανάρτηση αποτελείται από ένα ρυθμιζόμενο ως προς την προφόρτιση αμορτισέρ κι ένα ολοκαίνουργιο πιρούνι της Kayaba το οποίο διαθέτει ρύθμιση της προφόρτισης και είναι 450 γραμμάρια ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του.
 
Όταν έρθει η ώρα του φρεναρίσματος, αναλαμβάνουν δράση οι 4πίστονες δαγκάνες με τους δίσκους των 320 χιλιοστών και τα αλουμινένια σωληνάκια.  
 
Η τιμή του για την Ελληνική αγορά αναμένεται σύντομα και μάλλον θα είναι πολύ ελκυστική.

 

APRILIA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ