net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

H ταχύτερη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα στον κόσμο, KillaJoule

Ασύρματο τρυπάνι 400 ίππων

H Eva Håkansson κατασκεύασε μια αεροδυναμική ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με το όνομα KillaJoule, που μπορεί να φτάσει και τα 434 χλμ/ώρα.

 
Τον Αύγουστο του 2014, η KillaJoule έγινε η ταχύτερη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα στον κόσμο και η ταχύτερη μοτοσυκλέτα με πλαϊνά οποιουδήποτε είδους παγκοσμίως, όταν χτύπησε 389 χλμ/ώρα στο Bonneville Salt Flats.
 
Το «κάθε είδους» μέρος της τελευταίας πρότασης είναι σημαντικό εδώ, γιατί αυτή ήταν η πρώτη φορά από το 1899 που ένα ηλεκτρικό όχημα έγινε το γρηγορότερο όχημα οποιουδήποτε τύπου, συμπεριλαμβανομένων αυτών εσωτερικής καύσης. Η ειρωνεία είναι ότι πίσω στο 1899 το γρηγορότερο όχημα στον κόσμο τότε, πράγματι τροφοδοτούνταν και από μπαταρίες.
  
Τον Αύγουστο του 2016, η Εύα με την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της σε σχήμα σφαίρας, έσπασε το δικό της ρεκόρ ταχύτητας, βάζοντας ως στόχο τα 400 χλμ/ώρα. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά για τη μοτοσυκλέτα με μια πρώτη ματιά φαίνονται περίπλοκα. Σύμφωνα με την Eva, η KillaJoule μπορεί να φαίνεται ένα δύσκολο εγχείρημα, αλλά πρόκειται απλά για ένα τεράστιο ασύρματο τρυπάνι με ρόδες.
 
Το ηλεκτρικό μοντέλο διαθέτει μπαταρία λιθίου, παρόμοια με αυτή που έχουν τα ασύρματα εργαλεία, ο κινητήρας, κάποια ηλεκτρονικά ισχύος και το γκάζι. Εκτός από τους τροχούς έχει αρκετά χαρακτηριστικά, που θυμίζουν ένα ασύρματο τρυπάνι.
 
Τα πραγματικά τεχνικά χαρακτηριστικά δείχνουν ότι το όχημα δε τροφοδοτείται από ένα Dremel κινητήρα, αλλά από έναν EVO Electric AFM-250, που αποδίδει 500 ίππους. Η μπαταρία είναι λιθίου, Nano-Phosphate, 400V και 19 kWh, ενώ οι δυο ελεγκτές Rinehart Motion System PM100 κρατούν όλη αυτή τη δύναμη υπό έλεγχο –περιορίζοντας τα πάντα στους 400 ίππους.
 
Το υπόλοιπο της μοτοσυκλέτας είναι λίγο πιο παραδοσιακό, με ένα ατσαλένιο πλαίσιο σε σχήμα σωλήνα, μήκους 6 περίπου μέτρων από τη Chrome-Moly. Οι μπροστινές αναρτήσεις είναι σε στυλ Springer, ενώ οι πίσω είναι κλασικές.
 
Όλα είναι χτισμένα για ένα και μόνο σκοπό, για να αποδειχθεί ότι μια φιλική προς το περιβάλλον μοτοσυκλέτα μπορεί να είναι γρήγορη και γοητευτική.

 


 

 

SPECIAL - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ