net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η νέα BMW F 850 GS

BMW F 850 GS

Κατασκοπευτικά πλάνα αποκαλύπτουν ότι η BMW πρόκειται να παρουσιάσει μια νέα F850GS σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί τις Africa Twin και Multistrada 950.

 
Με τις πωλήσεις των adventure μοτοσυκλετών να βρίσκονται ακόμα ψηλά, ένα από τους βασικούς τομείς ανάπτυξης είναι οι μοτοσυκλέτες 1000 κ.εκ. Στην ανταγωνιστική κατηγορία στα τέλη του 2017, η BMW φαίνεται να έχει κατασκευάσει μια ολοκαίνουρια και πολύ πιο εντυπωσιακή μοτοσυκλέτα από τη F800GS.
 
Η τελευταία μεγάλη ενημέρωση της σειράς F ήταν το έτος 2013 και παρόλο που συμμορφώθηκε τους κανονισμούς του Euro4, η BMW γνωρίζει πολύ καλά ότι χάνει έδαφος στο παιχνίδι του ανταγωνισμού. Και αντί απλώς να εξελίξει το υπάρχον μοντέλο, αποφάσισε να ξεκινήσει από το μηδέν, κάνοντας άλμα μπροστά.
 
Ο νέος κινητήρας είναι πιθανό να έχει επεκταθεί κατά 50 κ.εκ. για να γίνει χωρητικότητας 850 κ.εκ. Ο νέος κινητήρας είναι δικύλινδρος σε σειρά και θα ακούγεται σαν V-twin και όχι σαν Boxer.
 
Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές είναι το νέο αλουμινένιο πλαίσιο και συγκρίνοντας το με το F800GSA, φαίνεται πιο συμπαγές. Το πιρούνι είναι, επίσης, καινούριο.

Οι τροχοί παραμένουν 21 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω, αλλά αυτή είναι η μόνη ομοιότητα. Σε όλα τα άλλα είναι τελείως διαφορετικοί από τους ήδη υπάρχοντες, με νέα δισκόφρενα και ζάντες με tubeless ελαστικά.
 
Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά του F850 είναι τα αφαιρούμενα ποδοστήρια συνεπιβάτη και η προσθήκη επιπλέον ηλεκτρονικών, όπως τα συστήματα Cruise Control και επιλογέα Multi-Controller στην αριστερή χειρολαβή. Διαθέτει, επίσης, quickshifter, το οποίο επιτρέπει τα ανεβάσματα και κατεβάσματα ταχυτήτων χωρίς τη χρήση συμπλέκτη. 

Μια άλλη μεγάλη αλλαγή είναι η νέα οθόνη οργάνων, που συνδυάζει αναλογικούς δείκτες με οθόνη υγρό κρυστάλλων.

Υπάρχουν αλλαγές και στην εμφάνιση της νέας F850GS. Το μπροστινό μέρος έχει πιο έντονες και επιθετικές γραμμές, ενώ ο ασύμμετρος προβολέας έχει χαρακτήρα rally μοτοσυκλέτας. Το μοντέλο της φωτογραφίας έχει πιο χαμηλό κάθισμα, αλλά αυτό θα μπορούσε  να ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό. Υποθέτουμε ότι το F850GS θα έχει την ίδια σειρά adventure αξεσουάρ.
  
Η BMW δεν έχει επιβεβαιώσει την ύπαρξη του καινούριου μοντέλου, αλλά τα κατασκοπευτικά πλάνα υποδηλώνουν ότι θα μπορούσαμε να το δούμε να παρουσιάζεται στο Μιλάνο το Νοέμβριο και να διατείθεται προς πώληση το 2018.

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ