net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το R5 Hommage. Παρατηρήστε τον υπερσυμπιεστή στο πίσω μέρος του κινητήρα.

Ξεχωριστή, ιδιαίτερη εμφάνιση, προσεγμένη στη λεπτομέρεια. Ξεχωρίζουν οι ανεστραμμένες μανέτες!

Ρετρό turbo boxer!

Ένα ειδικής σημασίας concept μοντέλο από την BMW, βασισμένο σε έναν κλασικής τεχνοτροπίας boxer κινητήρα με μηχανική υπετροφοδότηση, το οποίο κατασκευάστηκε από τους αδερφούς Noren με τις φροντίδες της εταιρείας.

 
H Βαυαρική BMW μόλις αποκάλυψε μια εντυπωσιακή μοτοσυκλέτα, προς τιμήν του κλασικού μοντέλου R5 της δεκαετίας του 30. Το μοντέλο ονομάζεται R5 Hommage και έκανε την εμφάνισή του στην Concorso d’Eleganza Villa d’Este και, προς το παρόν, είναι ένα concept και τίποτα παραπάνω. 

Ο κινητήρας της μοτοσυκλέτας προκαλεί την μεγαλύτερη αίσθηση: Πρόκειται για ένα κλασικό R5 μοντέλο, το οποίο έχει ανακατασκευαστεί πλήρως υπό της οδηγίες της BMW, ενώ ο μηχανικός υπερσυμπιεστής που φέρει είναι και το απαστράπτον σημείο του project! H μοτοσυκλέτα φέρει νέα πιρούνια-ρέπλικες των μονάδων του κλασικού R5, μια σύγχρονη πίσω ανάρτηση αλλά και ανεστραμμένες μανέτες στο τιμόνι, στα πρότυπα των μοτοσυκλετών εποχής! 

Μια αναμφίβολα ξεχωριστή μοτοσυκλέτα, η R5 Hommage επιχειρεί να ενώσει το κλασικό και το μοντέρνο. Ο Ola Stenegard, διευθυντής σχεδιασμού και δημιουργικού της BMW, δήλωσε για αυτό: «Είναι πολύ εύκολο να σχεδιάσεις μια μοτοσυκλέτα πολύ πολύπλοκη. Αλλά είναι πολύ δύσκολο να σχεδιάσεις ένα μοντέλο με αρχή την απλότητα. Μεταφέραμε την ξεκάθαρη αισθητική εικόνα του R5 στο παρόν, δημιουργώντας μια μοτοσυκλέτα με σεβασμό στην αρχική σχολή, αλλά μοντέρνα απόδοση»

Για το συγκεκριμένο μοντέλο, η BMW δηλώνει έντονα ότι πρόκειται αποκλειστικά για ένα concept, το οποίο μάλιστα θα λάβει και μέρος στους εορτασμούς των 100 χρόνων της εταιρείας και θα ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο.  Ωστόσο, αν σκεφτούμε το γεγονός ότι και τα προηγούμενά της concept –όπως το R nine T- είδαν το φως της παραγωγής, τότε όλα είναι πιθανά! Λέγεται μάλιστα, σε επίπεδο φημών ακόμα, ότι η εταιρεία θα δουλέψει σε project υπερτροφοδότησης πάνω στον τρέχοντα boxer της, ο οποίος τοποθετείται στα σημερινά της μοντέλα. 

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ