net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

BMW S 1000 ΧR

Αρνάκι που μετατρέπεται σε λύκο κατά βούληση ο κινητήρας με το εκπληκτικό soundtrack.

Το λευκό στροφόμετρο προιδεάζει τον αναβάτη για τον πολεμικό χαρακτήρα του μοτέρ. Ό,τι χρειάζεται να ξέρετε θα το βρείτε στην ψηφιακή οθόνη.

BMW S 1000 ΧR

To  S 1000 XR είναι μια ονειρική μοτοσικλέτα που συνδυάζει με ολοκληρωμένο τρόπο το προσεγμένο design, τις εκρηκτικές επιδόσεις, την κορυφαία τεχνολογία, τις ανέσεις και τους χώρους, τη φιλικότητα και τη χρηστικότητα, δίνοντας σου ακριβώς αυτό που θέλεις, τη στιγμή που το θέλεις.

Τιμή: 16.500 ευρώ (βασική έκδοση), 19.900 ευρώ (μοντέλο δοκιμής)

Χρώματα: λευκό, κόκκινο

+Επιδόσεις, εξοπλισμός, άνεση

-Θορυβώδης αντλία βενζίνης, ελαφρώς ασαφής συμπλέκτης

Ανεση-Εργονομία
Η ψηλή θέση οδήγησης παρέχει καλύτερο οπτικό έλεγχο του δρόμου, τουτέστιν μεγαλύτερη ασφάλεια. Η σέλα συνεπιβάτη είναι καλή, αν και δεν μπορεί κανείς να την αποκαλέσει θρόνο. Βλέπετε, είναι σχετικά επίπεδη, και κοντή σε μήκος, ώστε να βολέψει μεγαλόσωμα άτομα για μεγάλες αποστάσεις. Στα θετικά για το συνεπιβάτη το “καρούμπαλο” στο μπροστινό μέρος της σέλας, που δεν τον αφήνει να γλιστρήσει μπροστά, και η ύπαρξη χειρολαβών. Το τιμόνι είναι φαρδύ, για άριστο έλεγχο, οι λαβές βολεύουν τόσο τους ψηλούς, όσο και τους πιο κοντούς αναβάτες, ενώ μπροστά στο καβάλο του αναβάτη υπάρχει πλαστικό προστατευτικό, τόσο για τις γρατσουνιές, όσο και για τον ίδιο τον αναβάτη, ώστε να μην χτυπάει τα ευαίσθητα σημεία του σε απότομα φρένα. Οι διακόπτες στα γκριπ είναι σύγχρονοι, και εργονομικοί, η κόρνα έχει ένταση που εγγυάται πως θα σας ακούσουν οι πάντες, ενώ οι καθρέπτες παρέχουν καλό οπτικό πεδίο, αν και σε κάποιες στροφές θολώνουν ελαφρώς. Αριστες οι βαλβίδες στις ζάντες, που διαθέτουν πλάγια κλίση, κάνοντας εύκολη την πλήρωση των ελαστικών με αέρα.   
   
Στο δρόμο
Αυτό που με εντυπωσίασε πιο πολύ ήταν η ικανότητα του S 1000 XR να εκπληρώνει με άφθαστη επιτυχία πολλαπλούς ρόλους, και να χαροποιεί όλες τις πλευρές και τις διαθέσεις του χαρακτήρα ενός αναβάτη. Θέλετε αστική μετακίνηση; Κανένα πρόβλημα. Κατεβάζετε τη ζελατίνα στη χαμηλή θέση, και στην πορεία ανακαλύπτετε πως το τιμόνι κόβει πολύ, ο έλεγχος της μοτοσικλέτας είναι εύκολος, η δύναμη μπόλικη αλλά ελεγχόμενη, η ελαστικότητα του μοτέρ παραδειγματική, το ABS και το Traction Control φρουροί της ασφάλειας σας, ακόμα και στα πιο σαθρά, ή βρεγμένα οδοστρώματα, και η οικονομία καυσίμου αξιοσημείωτη, όσο δεν πιέζετε τον κινητήρα. Θέλετε ταξίδι; Ανεβάζετε τη ζελατίνα στην ψηλή θέση, και φύγατε. Φοβερές ρεπρίζ, εκπληκτικές επιταχύνσεις, και τελική που ξεπερνάει τα 260 χλμ/ώρα, σας χαρίζουν ικανότητες για αστραπιαίες προσπεράσεις, και γκάζι που θα σας ξελασπώσει από οποιαδήποτε κατάσταση. Αριστη προστασία από τα στοιχεία της φύσης, πάρα πολύ άνετη σέλα, για τον αναβάτη σφιχτές αλλά άνετες αναρτήσεις, σωστή θέση οδήγησης, κορυφαία φρένα από όλες τις ταχύτητες. Θέλετε επιδόσεις Superbike; Ας αρχίσει το γλέντι! Εκτόξευση ρουκέτας, κόντρες με οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε, ικανότητες για να ξύσετε και τα αυτιά σας σε οποιαδήποτε διαδρομή, είτε αυτή περιλαμβάνει επαρχιακό, είτε αυτοκινητόδρομο, είτε ακόμα και πίστα! Αίσθηση φοβερής ασφάλειας από αναρτήσεις (εκπληκτικές οι έξτρα ηλεκτρονικές Dynamic ESA), πλαίσιο, φρένα, ABS και Traction Control, γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης, και απαράμιλλη αίσθηση ελέγχου ακόμα και σε υπερηχητικές ταχύτητες. 

Περισσότερα στο τεύχος 08

Τεχνικά Χαρακτηριστικά


Κινητήρας

4T, 4Κ, Y/Ψ, 16β

Κυβισμός (κ.εκ.)

999

Διάμετρος x Διαδρομή (χλστ.)

101x73

Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.)

160/11.000

Ροπή (kgm/σ.α.λ.)

11,4/9.250

Τροφοδοσία

Ψεκασμός BMS-X

Χωρητικότητα ρεζερβουάρ (λίτρα)

20

Κατανάλωση (λίτρα/100 χλμ.)

6,3

Βάρος, γεμάτο (κιλά)

228

Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα)

260



Πλαίσιο-Αναρτήσεις-Φρένα


Τύπος

Περιμετρικό, αλουμινίου δύο δοκών

Αναρτήσεις Ε

USD, 46 χλστ., ηλεκτρικά ρυθμίζομενο , ΑΕ, ΑΣ

Διαδρομή (χλστ.)

150

Αναρτήσεις Π

Αμορτισέρ, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο, ΑΕ

Διαδρομή (χλστ.)

140

Φρένα Ε (χλστ.)

2Δ, 320 χλστ., 4πίστονες δαγκάνες, ABS

Φρένα Π (χλστ.)

Δίσκος, 220 χλστ., μονοπίστονη δαγκάνα, ABS



Τροχοί-ελαστικά


Ελαστικό Ε

120/70-17

Ελαστικό Π

190/55-17



Διαστάσεις


Μήκος (χλστ.)

2.183

Πλάτος -καθρέπτες (χλστ.)

940

Μεταξόνιο (χλστ.)

1.548

Ύψος σέλας (χλστ.)

840


 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ