net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η CCM Spitfire στον εκθεσιακό χώρο

H πλαϊνή οψη

οι χειροποίητες κολλήσεις του πλαισίου

CCM Spitfire

Με όνομα και εμφάνιση που παραπέμπει στα πολεμικά αεροσκάφη του 2ου παγκοσμίου πολέμου spitfire, η αγγλική CCM παρουσίασε το ομώνυμο μοντέλο.

 
Το μοντέλο μετά από την τελική περίοδο ανάπτυξης το 2016, παρουσιάστηκε στο Carole Νash mcn motorcycle show στο Λονδίνο και κατάφερε με την εμφάνιση του να κερδίσει τις εντυπώσεις. Θα είναι χειροποίητο και η κατασκευή του θα περιοριστεί σε μόλις 150 μονάδες.

Το Spitfire θα χρησιμοποιεί έναν μονοκύλινδρο, τετράχρονο κινητήρα 600 κ.εκ.  που θα αποδίδει 55 ίππους με  5,9 κιλά ροπής. Θα περιβάλλεται από ένα  χειροποίητο πλαίσιο, φτιαγμένο με το ίδιο βρετανικό ατσάλι Τ45 που κατασκευαζόταν η άτρακτος του μαχητικού αεροσκάφους Spitfire. Έτσι κατάφεραν να διατηρήσουν το βάρος στα 121 κιλά (άνευ υγρών).

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι το όνομα της μοτοσυκλέτας δεν είναι καθόλου τυχαίο. Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι οι συγκολλήσεις του πλαισίου δεν έχουν ρετουσαριστεί.  Έμειναν έτσι για να τονίζεται η μοναδικότητα της κάθε μοτοσυκλέτας, ώστε  κάθε μια από τις 150 που θα κατασκευαστούν να διαφέρει έστω και ελάχιστα σε αυτά τα σημεία. Οι κατασκευαστές είναι περήφανοι για τη δουλειά τους και θέλουν να το δείχνουν.

Τη λύση στο φρενάρισμα δίνουν οι δαγκάνες τις Brembo, με δίσκους 320χιλ μπροστά και 240 πίσω. Στον τομέα της ανάρτησης, εφοδιάζεται με ένα ανεστραμμένο, πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι από τη WP και με μονό, επίσης ρυθμιζόμενο αμορτισέρ πίσω. Οι ακτινωτοί τροχοί 19 ιντσών περιβάλλονται από flat track ελαστικά  και συμπληρώνουν το ιδιαίτερο στυλ της μοτοσυκλέτας.  

Δίνοντας  μεγάλη σημασία στην λεπτομέρεια,  οι άνθρωποι της CCM  πιστεύουμε ότι κατάφεραν τελικά αυτό που ήθελαν. Μια μοτοσυκλέτα να τους υπενθυμίζει το πάθος, που τους διακατείχε στο ξεκίνημα της προσπάθειας τους στο χώρο της μοτοσυκλέτας.  

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ