net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Εντύπωση προκαλούν το μπροστινό κτηνώδες Ohlins, το πακέτο φρένων του Speed Triple R, τα 2 ρυθμιζόμενα Ohlins πίσω και το μονόσελο.

Cafe Racer από την Triumph

Συνελήφθη από παρατηρητικά μάτια στη Βαρκελώνη μια νέα Cafe Racer μοτοσυκλέτα της Triumph, ενώ την κατασκοπευτική φωτογραφία δημοσίευσε πρώτο το γνωστό βρετανικό site Visordown.com.

 
Η κατασκοπευτική φωτογραφία δείχνει μια μοτοσυκλέτα που εύκολα κανείς θα μπορούσε να μπερδέψει με κάποιο custom Triumph Thruxton 900, ωστόσο οι 'Αγγλοι συνάδελφοι στο σχετικό άρθρο ισχυρίζονται πως εδώ βλέπουμε σε πρώτη θέαση τον νέο κινητήρα 1100 κ.εκ. της Triumph. 

Είναι γεγονός πως εδώ και καιρό υφέρπουσες φήμες διέδιδαν πληροφορίες για την ύπαρξη ενός νέου "modern classic" κινητήρα από τη βρετανική εταιρεία και με κάθε λογική ακούγεται ρεαλιστικό το σενάριο. Δεν είναι μυστικό πως η φαμίλια των Bonneville είναι μακράν η πιο εμπορικά πετυχημένη της σύγχρονης εποχής της Triumph με έναν κινητήρα ουσιαστικά απαράλλαχτο από το 2008, καιρός λοιπόν για ανανέωση.

Αν κάτι μας ψιθυρίζει πως εδώ έχουμε κάτι νέο, πρέπει να είναι το λεπτό και μακρόστενο ψυγείο που προσπαθεί να κρυφτεί ανάμεσα στις δύο κάθετες δοκούς στο μπροστινό μέρος του πλαισίου. Αν είναι όντως έτσι, τότε να συγχαρούμε τους σχεδιαστές που έχουν καταφέρει να εξαφανίσουν από την πρώτη ματιά κάθε σωλήνα που θα απειλούσε να διαρρήξει την καθαρή, κλασική γραμμή και διατηρούν τις χαρακτηριστικές ψήκτρες στην κεφαλή. Όπως ακριβώς το εξωτερικό περίβλημα του ψεκασμού στα Bonneville σχεδιάστηκε να παραπλανεί ως καρμπιρατέρ.

Οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες συνεχίζουν μιλώντας για μιαν απόδοση της τάξης των 90 ίππων. 

Το πιο ενδιαφέρον αφορά στην ύπαρξη δύο εκδόσεων, μιας απλής και της εικονιζόμενης, με το μπροστινό Ohlins και το πακέτο φρένων του Speed Triple R, δύο ρυθμιζόμενα Ohlins αμορτισέρ πίσω και το μονόσελο. Προφανώς η απλούστερη (άρα και φθηνότερη) έκδοση θα φορά αναλόγως οικονομικότερες αναρτήσεις και διπλή σέλα –αυτό που δεν έχουμε είναι φωτογραφία της.

Σύμφωνα με το Visordown τα νέα μοντέλα θα ονομαστούν Street Tracker, ονομασία που έχει πατεντάρει η Triumph, αλλά δεν αποκλείεται και το Speed Twin, όνομα που συναντά κανείς σε κάμποσες σελίδες του αυτοκρατορικού παρελθόντος της Triumph.

Τα περιμένουμε για το 2016, αμφότερα με ABS αν πιστέψουμε τα όσα διαβάζουμε και ακούμε.

 

TRIUMPH - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ