net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

O μεγάλος νικητής του Rally Dakar 2014 στις μοτοσικλέτες, είναι ο Marc Coma με την ΚΤΜ.

Δεύτερος στις μοτοσικλέτες για το 2014 ήταν ο "υπολοχαγός" του Coma, Jordi Viladoms με ΚΤΜ.

To βάθρο για το 2014 στις μοτοσικλέτες συμπλήρωσε ο αναβάτης της Yamaha, Olivier Pain.

Ο τίτλος στα ATV για το Rally Dakar 2014 πήγε στον Ignacio Casale με Yamaha.

Coma και KTM κερδίζουν το Dakar 2014

Ο Καταλανός Marc Coma κέρδισε το Rally Dakar 2014, και μαζί με τον δεύτερο Jordi Viladoms έκαναν το 1-2 για την ΚΤΜ. Νικητής στα ATV, ο Ignacio Casale.

 
Μετά από μια 2η θέση το 2012, και μια απουσία λόγω τραυματισμού το 2013, ο Marc Coma πήρε φέτος το 4ο Rally Dakar της καριέρας του. Παρέα με τον 2ο Jordi Viladoms, χάρισαν χαμόγελα στην ΚΤΜ, σε μια δύσκολη χρονιά, όπου Yamaha και Honda ροκάνισαν την απόλυτη κυριαρχία των αυστριακών, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν τον τίτλο. 

Τρίτος στην γενική κατάταξη, και ο πρώτος αναβάτης με μοτοσικλέτα της Yamaha, ήταν ο Olivier Pain, και τέταρτος -και για μόλις 5 λεπτά και 35 δεύτερα εκτός βάθρου- ο Cyril Despres. Σημειώστε πως από αυτά τα λεπτά, τα 5 ήταν λόγω ποινής στη 13η ειδική! Pain και Despres χάρισαν το 3-4 στη Yamaha.  Το επόμενο Yamaha ήταν του Metge στην 13η θέση γενικής. Πέμπτος στη γενική ήταν ο Rodriguez, που ήταν και ο πρώτος αναβάτης με Honda, καθώς μετά την καταστροφική 12η ειδική, ο Joan Barreda τερμάτισε 7ος γενικής.

Ο "τρέχω με σπασμένη κλείδα, δεν τρέχει τίποτα" David Cαsteu βρέθηκε στην 10 θέση της γενικής στον τερματισμό του Dakar δίνοντας μαθήματα κουράγιου! Και η απίθανη Laia Sanz... 16η γενικής! Πόσο καλή είναι αυτή η επίδοση; Είναι η τέταρτη στην ιστορία του Rally Dakar όσον αφορά στις γυναίκες, μετά την 10η θέση της Christine Martin το 1981, την 14η της Nicole Maitrot το 1982, και την 15η της Veronique Anguetil το 1984. Λέτε να την δούμε του χρόνου στην 10άδα;

Συνολικά 78 αναβάτες -από 196 στην εκκίνηση- έφτασαν στον τερματισμό.

Πολλά μεγάλα ονόματα δεν κατάφεραν να τερματίσουν φέτος, με πιο ηχηρές εγκαταλείψεις εκείνες των Goncalves, Sunderland, Farias, Esquerre, Lopez Contardo, Duclos, Verhoeven, Quintanilla, Botturi και Ullevalseter. Όμως και στα ATV, ο περυσινός πρωταθλητής Marcos Patronelli τελικά οδηγήθηκε σε εγκατάλειψη.

Ο πρώτος Χιλιανός που κερδίζει το Dakar είναι ο Ignacio Casale με Yamaha στην κατηγορία των ATV. Δεύτερος για το 2014, ο Πολωνός Rafal Sonik, δίνοντας το 1-2 στη Yamaha. Και στην τρίτη θέση του βάθρου, ο Ολλανδός Sebastian Husseini με Honda.


 

DAKAR - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ