net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το Vulcan S παρουσιάζεται ιδιαίτερα φιλικό στο δρόμο αλλά όχι αργό αφού ο δυνατός κινητήρας προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις για την κατηγορία.

Οδηγώντας

Τα cruisers είναι δημοφιλή για την χαλαρή θέση οδήγησης που έχουν. Η θέση αυτή είναι που προδιαθέτει κυρίως τον αναβάτη να κατεβάσει τους παλμούς του και να απολαύσει ήρεμες και χαλαρές βόλτες εντός και εκτός πόλης. Η μοτοσικλέτα της Kawasaki φυσικά και το κάνει αυτό, όμως δεν σταματά εκεί. Είναι ένα σύγχρονο πακέτο και το δείχνει και, ενώ φέρει μια κλασική cruiser θέση, μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα. 
Το πλαίσιο του Vulcan είναι δεμένο και οι αναρτήσεις, που φροντίζουν για την άνεση του αναβάτη, δεν δυσκολεύονται να απορροφήσουν τις περισσότερες ανωμαλίες που θα βρουν στο διάβα του. Λόγω χαμηλού ύψους αλλά και σωστής κατανομής βάρους, η ιαπωνική μοτοσικλέτα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στο μποτιλιάρισμα. 
Το μεγάλο μεταξόνιο φυσικά δεν θα σας επιτρέψει να ελιχθείτε όπως με ένα μεσαίο scooter αλλά δεν θα σας δημιουργήσει και προβλήματα καθώς το Vulcan κρύβει πολύ καλά το βάρος του. Χαμηλό και φιλικό το ιαπωνικό cruiser, μπορεί να προσφέρει και χαμόγελα στον αναβάτη του και να το αφήσει να παίξει με το πίσω μέρος του. Τι σημαίνει αυτό; 
Πολύ απλά ότι το Vulcan, παντιλικώνει πολύ γλυκά σε κάθε γενναίο άνοιγμα του γκαζιού με πρώτη αλλά και δεύτερη ταχύτητα (και λίγο συμπλέκτη) στους γυαλισμένους δρόμους της πόλης ξαφνιάζοντας τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους. Υπεύθυνος  για αυτές τις “ατασθαλίες” είναι ο κινητήρας με την ευχάριστη απόδοσή του που δεν δυσκολεύεται καθόλου να κάνει το πίσω ελαστικό να τσιρίξει. Στο μενού περιλαμβάνονται και εκκινήσεις τύπου dragster όπου πολύς κόσμος θα μείνει πίσω και με τα μάτια γουρλωμένα αφού το Vulcan S περνά εύκολα τη δύναμή του στο δρόμο. Σε επαρχιακό δρόμο και με στρωτή οδήγηση ο αναβάτης μπορεί εύκολα να πιάσει ένα σβέλτο ρυθμό, σαφώς ανώτερο από τον μέσο όρο της κατηγορίας. Το πρώτο που θα παραπονεθεί σε αυτές τις συνθήκες είναι το αμορτισέρ, που δεν δείχνει και μεγάλη ανεκτικότητα σε συνεχείς ανωμαλίες. 
Τα φρένα θα τα καταφέρουν καλά εντός και εκτός πόλης και εφόσον τα χρησιμοποιείτε συνδυαστικά –όπως πρέπει δηλαδή- οι αποστάσεις ακινητοποίησης θα είναι πάντα μικρές και το ABS θα επεμβαίνει μόνο όποτε χρειάζεται. Τέλος, στον αυτοκινητόδρομο, τα 140 χλμ./ώρα είναι μια ταχύτητα που εύκολα μπορείτε να διατηρήσετε στη σέλα του Vulcan S που παρουσιάζεται ευθύβολο και σταθερό ακόμη και στην τελική του. Αν θέλετε να ταξιδεύετε ακόμη πιο γρήγορο ρίξτε μία ματιά στα αξεσουάρ της εταιρίας για την εύρεση του σωστού “παρμπρίζ”.

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ