net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Υψηλά επίπεδα άνεσης προσφέρει η ρυθµιζόµενη σε ύψος σέλα που αφήνει τα πόδια να φτάνουν κάτω µε ασφάλεια.

Ιδού η παροχή ρεύµατος αλλά και η θύρα USB κάτω από τη σέλα του Multistrada.

Εντυπωσιακή και ευκρινέστατη η µεγάλη TFT οθόνη πληροφοριών. Οι πληροφορίες του υπολογιστή ταξιδιού θα µπορούσαν να είναι µεγαλύτερες.

Μηχανισµός ρύθµισης ύψους ζελατίνας για σεµινάριο: δύο δάκτυλα αρκούν για το “ανέβα-κατέβα” και εν κινήσει σε ένα εύρος 60 χλστ.

Aνεση-Εργονοµία: Πάμπολλες επιλογές!

Συνολικά επιτυχηµένη είναι η προσπάθεια της ιταλικής εταιρίας στο να παρουσιάσει µια µοτοσικλέτα που να µπορεί να βολέψει στη σέλα της διαφορετικού µεγέθους αναβάτες. Η εµπειρία µας από την παρουσίασή του Multistrada στο Lanzarote µας έδειξε ότι οι βραχύσωµοι θα νιώσουν άνετα πάνω του, κάτι που επιβεβαιώσαµε και κατά τη δοκιµή αυτή τη φορά για τους ψηλότερους, τουλάχιστον έως 1,85 µ.

Η φαρδιά σέλα, µακρύτερη κατά 20 χλστ. σε σχέση µε πριν, στενεύει στο εµπρός µέρος, ρυθµίζεται σε ύψος και αφήνει τους πάντες να πατήσουν κάτω µε ασφάλεια. Η πολύ καλή συγκέντρωση των µαζών, σε συνδυασµό µε το σχετικά χαµηλό βάρος, κάνουν το Multistrada να µοιάζει µε µικρότερη µοτοσικλέτα από ότι είναι. Σε αυτό συµβάλλει και το ιδιαίτερα φαρδύ και σε σωστό ύψος τιµόνι που κάνει τις αλλαγές κατεύθυνσης παιχνίδι, µε πολλά ή λίγα χιλιόµετρα στο κοντέρ.

Η µεγάλη έγχρωµη οθόνη της έκδοσης S βρίσκεται στο σωστό σηµείο, είναι ιδιαίτερα φωτεινή και αλλάζει από ασπρόµαυρη σε µαυρόασπρη ανάλογα µε το αν είναι µέρα ή νύχτα. Μπορεί  παράλληλα να παραµετροποιηθεί παρουσιάζοντας περισσότερες ή λιγότερες πληροφορίες, µε διαφορετική σειρά και προτεραιότητα σε µέγεθος. Τα χειριστήρια µε τα µεγάλα κουµπιά δίνουν εύκολη πρόσβαση στις πληροφορίες που θέλετε να εµφανιστούν αλλά και στα υποµενού.

Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να ξοδέψετε κάποιο από τον ελεύθερο χρόνο σας για να εξοικειωθείτε µε όλες τις πληροφορίες και εντολές που µπορείτε να ελέγξετε από το αριστερό γκριπ. Το µόνο που πραγµατικά θέλει συνήθεια είναι η τοποθέτηση του διακόπτη της κόρνας σε σηµείο που δεν βρίσκεται µε την πρώτη σε περίπτωση ανάγκης. Στον στάνταρ εξοπλισµό της µοτοσικλέτας περιλαµβάνεται και το cruise control, ενώ ο αναβάτης έχει στη διάθεσή του δύο παροχές ρεύµατος, µία κάτω από την TFT οθόνη και µία κάτω από τη σέλα.

Κάτω από τη σέλα θα βρει επίσης και θύρα USB! Αφήνουµε το “πιλοτήριο” και προχωράµε προς τα πίσω, στη θέση του συνεπιβάτη, η οποία έχει προσεχθεί εξίσου. Η σέλα µε το πλούσιο αφρώδες και την ποιοτική επένδυση θα έρθει κουτί σε ένα ψηλόσωµο, τα γόνατα θα σχηµατίσουν φυσιολογικές γωνίες, ενώ η νέα χειρολαβή θα προσφέρει πολύ καλή στήριξη. 

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ