net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

O Mika Kallio σε ένα στιγμιότυπο αγωνιστικής δράσης.

«Δεν είμαστε μακριά τους!»

Ο Mika Kallio μιλάει για την απόδοση της αγωνιστικής ΚΤΜ RC16 και εξηγεί το τεχνικό πρόβλημα, που τον ανάγκασε να μην τερματίσει τελικά, στον χθεσινό αγώνα.

 
Στην πίστα της Valencia εχθές, η KTM έκανε την πρώτη επίσημη αγωνιστική της εμφάνιση στα Moto GP, με την RC16 και τον Φινλανδό Mika Kallio στα clip-on της. Δυστυχώς, ο Kallio αναγκάστηκε να αποσυρθεί στον 19ο γύρο, λόγω τεχνικού προβλήματος.
 
Μιλώντας για τον αγώνα, ο Kallio δήλωσε ότι η μοτοσυκλέτα μπορεί να είναι άκρως ανταγωνιστική, παρά την άτυχη συγκυρία. Είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ήταν και το καλύτερο τέλος για εμάς διότι θέλαμε να φτάσουμε στον τελευταίο γύρο και να δούμε την σημαία του τερματισμού και να κλείσουμε το Σαββατοκύριακο με τον καλύτερο τρόπο»

«Δυστυχώς αυτό δεν έγινε λόγω προβλήματος σε αισθητήρα, ενός ηλεκτρικού προβλήματος. Έκανα 5 ή 7 γύρους χωρίς πρόβλημα και βασικά χαλάσαμε έναν αισθητήρα πολύ νωρίς μέσα στον αγώνα και τα πράγματα έγιναν πολύ πιο πολύπλοκα»

«Δείξαμε ότι δεν είμαστε μίλια μακριά από τις άλλες μοτοσυκλέτες και μπορούμε να είμαστε στο ίδιο γκρουπ, στους πρώτους γύρους. Μπορούσα να ακολουθήσω τους άλλους αναβάτες και να παλέψω μαζί τους. Αλλά ένιωσα σαν κάποιος να άλλαξε τις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας και του traction control, και η αίσθηση όταν άνοιγα το γκάζι ήταν αλλιώς. Είχα μπερδευτεί και δεν ήξερα τι συνέβαινε»

Ο Kallio αναφέρθηκε σε δύο πλεονεκτήματα της νέας RC16, λέγοντας κατά λέξη: «Ο κινητήρας μας είναι το δυνατό μας σημείο και ήμουν πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που έβγαινα από τις στροφές, ακόμη και χωρίς πτερύγια. Επίσης, είδαμε την διαφορά μεταξύ γεμάτου και άδειου ρεζερβουάρ και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα» 
 

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ