net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το 800άρι Tiger ήταν μια από τις πιο ολοκληρωμένες μοτοσικλέτες μεσαίου κυβισμού. Με τις αλλαγές που δέχτηκε από τους Βρετανούς έγινε ακόμη καλύτερη.

Ανανεώθηκε στα σημεία και διατίθεται πλέον σε δύο εξοπλιστικές εκδόσεις με τον 19άρη εμπρός τροχό, XR και XRx.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του Tiger 800 είναι ότι μπορείς να πιάσεις άμεσα ένα γρήγορο ρυθμό στη σέλα του ακόμη και αν δεν το έχεις οδηγήσει πριν.

΄Αψογα τα φώτα που ρυθμίζονται πανεύκολα σε ύψος και έχουν δυνατή ένταση και πλατιά ομοιόμορφη δέσμη.

Δοκιμάζουμε: Triumph Tiger 800 XRx

Η εξέλιξη δεν σταματά ποτέ και το ανανεωμένο Tiger 800 δείχνει ότι μια από τις πιο ολοκληρωμένες μοτοσικλέτες μεσαίου κυβισμού μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη, συνεχίζοντας να διεκδικεί με αξιώσεις την κορυφή της κατηγορίας.

 

+: Συμπεριφορά, κινητήρας, εξοπλισμός

-: Μικρή ζελατίνα

Χρώματα: Λευκό, μάυρο, μπλε

Τιμή: 11.690 ευρώ

Η μεσαίου κυβισμού μοτοσικλέτα της βρετανικής εταιρίας είχε καταφέρει να μας εκπλήξει ευχάριστα από την πρώτη κιόλας επαφή που είχαμε μαζί της πριν από τέσσερα περίπου χρόνια. Ήταν η πρόταση της Triumph στα μεσαία on-off, μια πρόταση που έδειξε αμέσως τις προθέσεις της για να χτυπήσει κορυφή και να προσφέρει στους φίλους της κατηγορίας αυτό ακριβώς που ψάχνουν: μια μοτοσικλέτα τα-κάνω-όλα και ταιριάζω-σε-όλους the British way. Με την μεστή απόδοση του τρικύλινδρου μοτέρ να ξεχωρίζει και την εξαιρετική συμπεριφορά στην άσφαλτο να προσφέρει απλόχερα χαμόγελα, το Tiger 800 κατάφερε αμέσως να πείσει για τα ατού του. Σε αυτά περιλαμβάνονται φυσικά η υψηλή ποιότητα κατασκευής, η χρηστικότητα στην καθημερινή συμβίωση αλλά και η δυνατότητα ασφαλούς και άνετης διάσχισης χωματόδρομων. Τα χρόνια πέρασαν, ο ανταγωνισμός αγρίεψε, με πολλά νέα και φθηνότερα μοντέλα, και το Tiger, λόγω και του γενικότερου οικονομικού κλίματος, πέρασε ελαφρώς στο παρασκήνιο. Αυτό όμως δεν άλλαξε το γεγονός ότι πρόκειται για μια από τις πιο ολοκληρωμένες μοτοσικλέτες στα μεσαία κυβικά που ταιριάζει εξαιρετικά με τη χώρα μας, παρόλο που σε κάποια σημεία έδειχνε ότι χρειάζεται ανανέωση. Η Triumph φυσικά δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια. Πρόσεξε τις κινήσεις του ανταγωνισμού, είδε τις τάσεις στην κατηγορία, άκουσε τους αναβάτες του προηγούμενου μοντέλου και στην περασμένη EICMA παρουσίασε το ανανεωμένο Tiger 800 σε δύο εξοπλιστικές εκδόσεις για το μοντέλο με τον 19άρη εμπρός τροχό και άλλες δύο για το πιο χωμάτινο XC. Έτσι, το μικρό Tiger έρχεται για άλλη μια φορά στο προσκήνιο και στην έκδοση XRx, της δοκιμής δείχνει να έχει όλα τα φόντα για να τραβήξει ξανά τα βλέμματα πάνω του.

 

TRIUMPH - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ