net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Διτούρμπινο Ducati 1098!

Ducati 1098 Bi-Turbo

Τι να λέει αν η μοτοσυκλέτα έχει 160 άλογα; Για κάποιους είναι πολλά ενώ για κάποιους είναι λίγα. Για ένα ποσοστό αναβατών όμως είναι πολύ λίγα και αυτός είναι και ο λόγος που θα σας παρουσιάσουμε ένα Ducati 1098 Biturbo! Ναι ναι, καλά διαβάσατε… όχι μία αλλά δύο τουρμπίνες!

 
Για όσους αναβάτες ή μηχανικούς η βελτίωση δεν σταματά στο φίλτρο-πρόγραμμα-εξάτμιση και ζητούν κάτι εξεζητημένο με άμεση ισχύ, τότε η λύση του τούρμπο αποτελεί ένα γνώριμο μονοπάτι.

Βέβαια στο μυαλό του Geοrge Baruzzo η ιδέα του τούρμπο ήρθε εις διπλούν. Δηλαδή, αποφάσισε να βάλει δύο τουρμπίνες στο ήδη δυνατό Ducati 1098. Ο Geοrge είπε πως για αυτό το project συνεργάστηκε με ένα συνεργείο μοτοσυκλετών. Ήθελαν να κατασκευάσουν κάτι που να έχει την δύναμη μίας Dragster μοτοσυκλέτας χωρίς όμως να χάνει σε εμφάνιση. Ψάχνοντας λοιπόν τις μοτοσυκλέτες που ταιριάζουν στις παραμέτρους του project, βρήκαν αυτό που χρειαζόντουσαν.

Η διαδικασία της κατασκευής ξεκίνησε και οι μηχανικοί σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους πιστεύουν ότι η ισχύς θα φτάσει τους 220 με 230 ίππους στον τροχό. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετώπισαν στα ηλεκτρονικά συστήματα της μοτοσυκλέτας αλλά και στον χώρο που τοποθετήθηκαν οι τουρμπίνες.

Αυτή την περίοδο η μοτοσυκλέτα βρίσκεται στο τελικό στάδιο και μένουν λίγα πράγματα ακόμα για την τελειοποίηση της. Θα περιμένουμε για περισσότερες λεπτομέρειες αλλά και το τελικό αποτέλεσμα.
 

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ