net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

To νέο Custom Ducati Odioso

Ducati Odioso custom: Motocross με κάνιστρο

Ducati για χρήση στο χώμα δεν ακούμε συχνά, αν τώρα σε αυτό προσθέσουμε και πλαϊνό καλάθι που μπορεί να φιλοξενήσει δεύτερο άτομο τότε το αποτέλεσμα είναι εξωπραγματικό.

 
Η μοναδική αυτή δημιουργία κατασκευάστηκε από τους ειδικούς στην κατασκευή custom μοτοσυκλετών Revival Cycles. Η εταιρία ιδρύθηκε από τον σχεδιαστή Alan Stulberg και τον μηχανικό Stefan Hertal στο Austin και έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο των custom μοτοσυκλετών.

Το όνομά της είναι Odioso, που στα Ιταλικά σημαίνει “απεχθής”, και είναι βασισμένη σε ένα sport-tourer Ducati SP4 του 1994 από το οποίο προήλθε και ο δικύλινδρος, τετραβάλβιβος, υδρόψυκτος κινητήρας των 996 κυβικών εκατοστών που αποδίδει 105 ίππους. Όπως καταλαβαίνετε το να μετατρέψουν ένα sport-tourer σε χωμάτινη μοτοσυκλέτα και μάλιστα με καλάθι δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση.

Η αρχική SP4 ζύγιζε 167 κιλά, χωρίς καλάθι φυσικά, ενώ η Odioso είναι 50 κιλά ελαφρύτερη. Έχει τοποθετηθεί ένα χειροποίητο αλουμινένιο ρεζερβουάρ, τιμόνι της Renthal, ανεστραμμένο πιρούνι 48 χιλιοστών της  WP από KTM, πλήρως ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ της Öhlins, τροχοί της  Warp με ελαστικά Metzeler Karoo 3, δαγκάνες φρένων της Brembo, νέα μαρσπιέ και ηλεκτρικά της Motogadget. Το πλαίσιο δέχθηκε ειδικές ενισχύσεις και συμπληρώθηκε από χειροποίητο υποπλαίσιο καθώς και τροποποιημένο φτερό και εμπρός προβολέα από Honda SL-350. Η εμφάνιση της μοτοσυκλέτας ολοκληρώθηκε από μια μοναδική βαφή με επιρροές από τη δεκαετία του `80.

Το sidecarcross, όπως λέγεται η συγκεκριμένη κατηγορία μοτοσυκλετών, είναι από τα πιο θεαματικά αλλά ταυτόχρονα και από τα λιγότερο γνωστά αγωνίσματα με μοτοσυκλέτες παγκοσμίως. Αυτό κάνει τη δημιουργία της Revival Cycles μοναδική καθώς πιστεύουν ότι δεν έχει κατασκευαστεί ξανά κάτι παρόμοιο και θα είναι το εισιτήριο για τη συμμετοχή τους στην έκθεση custom μοτοσυκλετών Rebels Uncaged.

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ