net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

To ΒΝ600R επηρέασε και το BN302 στο σχεδιασμό του. Πρόκειται για ένα γυμνό μοτοσικλετάκι 300 κ.εκ., το οποίο προορίζεται για κατόχους του διπλώματος Α2.

Η Benelli παρουσίασε ήδη ένα μεσαίο touring, με το όνομα BN600GT, το οποίο διαθέτει, μεταξύ άλλων, κοινό πλαίσιο και κινητήρα με το περσινό BN600R.

Δύο νέα μοντέλα από Benelli

Δύο νέα μοντέλα από τη Benelli αναμένουμε να δούμε και από κοντά στην EICMA του Μιλάνου, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα ένα street 300 κ.εκ. και ένα touring 600 κ.εκ..

 

Το πρώτο από αυτά ονομάζεται BN600GT και πρόκειται για ένα μεσαίου κυβισμού touring. Το μοντέλο είναι βασισμένο στο περσινό BN600R, καθώς διαθέτει, μεταξύ άλλων, και τον ίδιο εν σειρά τετρακύλινδρο κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 80 ίππους. Ωστόσο, ο σχεδιασμός του ευνοεί περισσότερο τα ταξίδια. Ίδιο με αυτό του BN600R είναι και το πλαίσιο. Τα φρένα, από την άλλη, είναι ακτινικά και διαθέτουν δύο δίσκους 320 χλστ. μπροστά και έναν 260 χλστ. πίσω, το πιρούνι έχει διάμετρο 50 χλστ., οι τροχοί έχουν διάμετρο 17 ιντσών και το ντεπόζιτο χωρητικότητα 27 λίτρων. Το βάρος του BN600GT, τέλος, είναι στα 222 κιλά.

Το BN302, από την άλλη, είναι ένα μικρομεσαίο street μοντέλο, κατάλληλο για να προσελκύσει άπειρους αναβάτες και κατόχους του διπλώματος Α2 στον κόσμο της Benelli. O σχεδιασμός του θυμίζει επίσης το περσινό γυμνό BN600R, ωστόσο – όπως είναι λογικό – οι διαστάσεις του είναι σαφώς πιο μαζεμένες. Αν και η εταιρεία δεν αναφέρει λεπτομέρειες για τον κινητήρα, μπορούμε με ασφάλεια να υποθέσουμε ότι πρόκειται για έναν εν σειρά δικύλινδρο. Γνωρίζουμε, ωστόσο, ότι αποδίδει 36 ίππους και 2,7 kgm, ενώ διαθέτει και σύστημα ηλεκτρονικού ψεκασμού. Οι τροχοί του, από την άλλη, έχουν διάμετρο 17 ιντσών, ενώ στον μπροστά συναντάμε δύο δίσκους-μαργαρίτα 260 χλστ. και πίσω έναν 240 χλστ. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το ντεπόζιτο του BN302 έχει χωρητικότητα 17 λίτρων!

Σύμφωνα με τη Benelli, τέλος, και τα δύο νέα μοντέλα της θα είναι διαθέσιμα στις ευρωπαϊκές αγορές στα μέσα του 2014. Ωστόσο, δε γνωρίζουμε ακόμη τις τιμές τους.

 

BENELLI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ