net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Και οριστικά εκτός της εξίσωσς πλέον, τα ενδιάμεσα ελαστικά των Moto GP.

Ενδιάμεσα ελαστικά τέλος!

Δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα στους αναβάτες των Moto GP από το 2017 τα ενδιάμεσα ελαστικά, σύμφωνα με απόφαση της Dorna και της Michelin.

 
Επιβεβαιώνονται τελικά οι φήμες ότι τα ενδιάμεσα ελαστικά μας «αποχαιρετούν», όσον αφορά το Moto GP. H επιτροπή της διοργάνωσης αποφάσισε στην κατάργησή τους από το 2017.

Αυτό σημαίνει ότι επανέρχεται το καθεστώς δύο επιλογών, όσον αφορά τα ελαστικά, που ίσχυε και επί Bridgestone –μόνο slicks και βρόχινα. H απόφαση ήρθε ως αποτέλεσμα της αρνητικής αποδοχής που έτυχαν τα ενδιάμεσα ελαστικά από πολλές ομάδες του grid, αλλά και του γεγονότος ότι τα ενδιάμεσα ήταν περισσότερο αποτελεσματικά σε ελάχιστες συνθήκες και κυρίως για τις δοκιμές.

Το ζήτημα είχε έρθει στο προσκήνιο πριν λίγο καιρό, προς το τέλος της σεζόν, για το οποίο μάλιστα σας είχαμε γράψει αντίστοιχα. Σχετικά με την τελική απόφαση, ο Nicolas Goubert της Michelin είπε: «Η Dorna μας είχε ζητήσει να φέρουμε τα ενδιάμεσα ελαστικά γιατί ήθελε να κάνει σίγουρο ότι, κατά την διάρκεια των δοκιμών, οι αναβάτες θα μπορούν να οδηγήσουν με μικτές συνθήκες στην πίστα. Φυσικά ανταποκριθήκαμε αμέσως, αλλά κατά την διάρκεια της χρονιάς καταλάβαμε ότι τα μέσης σκληρότητας βρόχινα ελαστικά μας μπορούν να αντιμετωπίσουν μια πίστα που στεγνώνει χωρίς πρόβλημα»

«Αυτό συζητήσαμε με την Dorna και καταλήξαμε στο ότι μάλλον δεν υπάρχει λόγος να φέρουμε ξανά ενδιάμεσα ελαστικά. Πολλοί αναβάτες και ομάδες δεν τα επιθυμούσαν. Αφού λοιπόν αποδείχθηκε ότι και ένα ελαστικό βροχής μπορεί να ανταποκριθεί, δεν υπάρχει πια ανάγκη»

Οι κανόνες όσον αφορά τα slick και τα βρόχινα ελαστικά παραμένουν ως έχουν, ωστόσο θα γίνουν διαθέσιμες δύο ακόμη «εκδόσεις» εμπρός και πίσω ελαστικών, για το 2017.  
 

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ