net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Για την υπαγωγή στο πρόγραμμα δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια.

Επιδότηση ΥΠΕΚΑ για φυσικό αέριο

Σε ανακοίνωση του Προγράμματος Επιδότησης για τη μετατροπή των συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου σε φυσικό αέριο προχώρησε ο υπουργός ΠΕΚΑ, σε συνεργασία με τις ΕΠΑ Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας.

 
Πρόγραμμα επιδότησης της μετατροπής της κεντρικής θέρμανσης από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης. Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 15 εκ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΕΣΠΑ 2007-2013, εκ των οποίων τα 10 εκ. ευρώ θα διατεθούν στην Αττική, τα 2 εκ. ευρώ στην Κεντρική Μακεδονία και 3 εκ. ευρώ στη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η επιδότηση θα καλύπτει έως και το 60% του συνολικού κόστους της μετατροπής, ενώ εκτιμάται ότι από το πρόγραμμα θα ωφεληθούν περίπου 30.000 νοικοκυριά στην Αττική, 7.000 στην κεντρική Μακεδονία και 9.000 στη Θεσσαλία (οι τρεις περιοχές της Ελλάδας όπου ήδη υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου). Ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι βασικός στόχος του προγράμματος είναι η μείωση του ενεργειακού κόστους στα νοικοκυριά σε ποσοστό έως και 40%.

 

??????? ????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ