LIVE: κίνηση στους δρόμους

H Erik Buell Racing παρουσίασε το 1190RX, μια sport μοτοσικλέτα που βασίστηκε στη σχεδόν εξωτική 1190RS.

H τιμή του 1190RX, βέβαια, είναι σαφώς χαμηλότερη και θα αγγίζει τα 18.995 δολάρια.

Φυσικά, ο εξοπλισμός είναι πολύ προσεγμένος. Ο προβολέας μπροστά και το φανάρι πίσω αποτελούνται αποκλειστικά από LED.

Το πιρούνι είναι το Big Piston Fork της Showa, ενώ δε θα ήταν αυθεντικό Buell αν απουσίαζε ο τεράστιος μονός δίσκος στο μπροστινό φρένο.

Ο λιτός πίνακας οργάνων είναι πλήρως ψηφιακός.

Επίσημα το νέο Erik Buell Racing 1190RX

Η νέα μοτοσικλέτα της Erik Buell Racing έκανε χθες το ντεμπούτο της στην AIMExpo του Orlando, μετά από μια σειρά εικασιών και κατασκοπικών φωτογραφιών.

 

Το 1190RX είναι βασισμένο στο 1190RS, αλλά πρόκειται για ένα πιο οικονομικό μοντέλο, το οποίο, βέβαια, έχει sport χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα προσεγμένο εξοπλισμό. Ο V2 κινητήρας του αποδίδει 185 ίππους και 14 kgm ροπής, ενώ το βάρος του δεν ξεπερνά τα 190 κιλά, όταν είναι άδειο. Στον εξοπλισμό του ξεχωρίζει το σύστημα traction control με 21 (!) επιλογές, αλλά και οι επιλογές στις αναρτήσεις.

Το πιρούνι του 1190RX είναι το Big Piston της Showa, ενώ η ίδια εταιρεία είναι υπεύθυνη και για το πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ στο πίσω μέρος. Στα φρένα, από την άλλη, συναντάμε τον τεράστιο μονό δίσκο, ο οποίος αποτελεί σήμα κατατεθέν των μοτοσικλετών του Eric Buell, με μια εντυπωσιακή... 8πίστονη δαγκάνα.

Επιπλέον, στο 1190RX συναντάμε και φανάρια αποτελούμενα αποκλειστικά από LED και πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων. Η τιμή του, σύμφωνα με την εταιρεία, θα αγγίζει τα 18.995 δολάρια (περίπου 13.950 ευρώ), ένα ποσό ιδιαίτερα οικονομικό για τα δεδομένα της Erik Buell Racing. 

Update: εντυπωσιακή η μοτοσικλέτα του Erik, όμως ακόμα εντυπωσιακότερη είναι η δήλωση του πως η EBR θα τρέξει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSBK του 2014!!!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσικλέτας.

 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ