net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αίσιο τέλος φαίνεται ότι έχει η υπόθεση της MV Agusta

Επιστροφή στην κανονικότητα

Η πολυτάραχη ιστορία της MV Agusta, που περιλαμβάνει πέντε αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς τα τελευταία 26 χρόνια, φαίνεται ότι παίρνει θετική τροπή, με το μέλλον να μοιάζει πλέον διασφαλισμένο.

 
Η τελευταία εξαγορά έγινε από την οικογένεια Καστιλιόνι και παρά τις μεγάλες επενδύσεις από την Mercedes-AMG, που απέκτησε το 25% της εταιρίας, το  Μάρτιο του 2016 η Agusta κατέθεσε αίτηση προστασίας από τους πιστωτές, για χρέη 40.000.000 ευρώ. Τα ανταλλακτικά και η υποστήριξη εγγύησης έγιναν σπάνια, η παραγωγή σταμάτησε και το προσωπικό έμεινε χωρίς δουλειά.

Η συμφωνία με την Black Ocean Group, μια εταιρία που εστιάζει στις αναδυόμενες επιχειρήσεις τεχνολογίας, σφραγίστηκε τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Καστιλιόνι, η Black Ocean έχει πάθος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την MV Agusta, η οποία ξεφεύγει από τα επιχειρηματικά πρότυπα. Η συμφωνία περιλαμβάνει την αύξηση του κεφαλαίου κίνησης και τοποθετεί την Ιταλική εταιρία στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Επομένως υπάρχουν τα μετρητά ώστε να ικανοποιηθούν οι πιστωτές και να ξεκινήσει εκ νέου η παραγωγή.

Η MV Agusta έχει επενδύσει 90 εκατομμύρια για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και αυτό της επέτρεψε να αυξήσει την γκάμα των μοντέλων στα 20. Τώρα το εύρος έχει περιοριστεί στα 8, αλλά η επένδυση σε νέα μοντέλα δεν έχει σταματήσει. 

Για το 2017 αναμένουμε να παρουσιαστεί ένα νέο μοντέλο, ενώ για το 2018 η Agusta εργάζεται πάνω σε 2 νέες μοτοσυκλέτες. Πιθανότερες εκδοχές είναι η MV να εργάζεται πάνω σε μια νέα F3 και F4 και μια Brutale.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ