net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Τα έγγραφα της μοτοσικλέτας (και του αναβάτη) είναι απαραίτητα, σε περίπτωση ελέγχου ή ατυχήματος.

Έχε πάντοτε μαζί σου…

Οι μοτοσικλετιστές μετακινούνται πάντοτε light, καθώς οι χώροι που έχουν συνήθως στη διάθεσή τους είναι περιορισμένοι. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που καλό είναι να έχουμε πάντοτε μαζί μας, για καλό και για κακό.

 

Αλλωστε, κάθε φορά που ξεκινάμε από το σπίτι μας, καλό είναι να υπολογίσουμε και κάποια άβολα ή δυσάρεστα γεγονότα, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι. Έλεγχοι της Τροχαίας, βροχή ή κάποιο ατύχημα απαιτούν να είμαστε προετοιμασμένοι. Φροντίστε, λοιπόν, ανάλογα και με τις μεταφορικές σας δυνατότητες, να έχετε μαζί σας όσο το δυνατόν περισσότερα από τα παρακάτω:

· Τα έγγραφά σας είναι το πρώτο και σημαντικότερο. Aδεια του δικύκλου και δίπλωμα οδήγησης, ασφάλεια και τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να βρίσκονται πάντα μαζί σας. Προτιμήστε, μάλιστα, να τα έχετε πάνω σας και όχι στο δίκυκλό σας, ώστε να είναι απόλυτα ασφαλή και όταν το παρκάρετε κάπου.

· Στην περίπτωση ατυχήματος, η συνδρομή ενός μικρού φαρμακείου είναι υπερπολύτιμη. Φροντίστε να εξασφαλίσετε όσο χώρο μπορείτε, μεταφέροντας έστω τα βασικά: ένα μπουκαλάκι ιώδιο και κάποιες γάζες ή τσιρότα.

· Στην ίδια περίπτωση, θα σας φανεί χρήσιμη και μια φιλική δήλωση. Διπλώστε τη και καταχωνιάστε τη κάτω από τη σέλα.

· Πιθανότατα, στη διαδρομή σας θα χρειαστεί να σταθμεύσετε και κάπου για μερικά λεπτά. Θεωρούμε αδιανόητο να αφήσετε τη μοτοσικλέτα σας ξεκλείδωτη, οπότε έστω μια κλειδαριά για το δισκόφρενο θα πρέπει να είναι πάντοτε κάτω από τη σέλα. Ο χώρος που καταλαμβάνει, άλλωστε, είναι μηδαμινός.

· Ειδικά τις τελευταίες ημέρες (αλλά και κατά τη διάρκεια του χειμώνα – μη ξεχνιόμαστε), καλό είναι να έχετε μαζί σας κι ένα σετ αδιάβροχα. Ο καιρός κάνει τα τελευταία του τερτίπια και καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι, ακόμη κι όταν ξεκινάμε με λιακάδα.

· Ειδικά αν ξεκινάτε το πρωί με μαύρη ή φιμέ ζελατίνα στο κράνος και επιστρέφετε βράδυ, φροντίστε να έχετε μαζί σας και μια διάφανη, η οποία δε θα μειώνει την ορατότητα στο σκοτάδι.

 

??????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ