net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Μετά το νέο DVT κινητήρα που παρουσίασε η Ducati φημολογείται ότι θα δούμε από τους Ιταλούς και κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Φήμες: Panigale με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη;

Το σύστημα μεταβλητού χρονισμού των εκκεντροφόρων είναι πλέον γεγονός για την Ducati, η οποία μάλλον δεν θα σταματήσει εκεί. Τελευταίες φήμες την θέλουν να παρουσιάζει το 1299 Panigale με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη!

 
Το νέο V2 μοτέρ που παρουσίασαν επίσημα οι Ιταλοί φέρει για πρώτη φορά στην ιστορία τους σύστημα μεταβλητού χρονισμού για τους εκκεντροφόρους. Ένα σύστημα που βελτιστοποιεί σε μεγάλο βαθμό την απόδοση του κινητήρα σε όλο το φάσμα λειτουργίας. Αυτή από μόνη της είναι μια μεγάλη αλλαγή για την Ducati η οποία ήρθε ως δώρο από τη μητρική Audi AG, στην οποία και ανήκει. Η γερμανική εταιρία έχει την τεχνογνωσία (στους δικούς της κινητήρες αυτό το σύστημα υπάρχει εδώ και χρόνια) αλλά και τους πόρους για να περάσει αυτή την τεχνολογία στη Ducati και σύμφωνα με τελευταίες φήμες αυτή είναι μόνο η αρχή. Από ό,τι ακούγεται η Ducati δεν αποκλείεται να έχει στα σκαριά και ένα νέου τύπου κιβώτιο το οποίο θα επιτρέπει στον αναβάτη να ανεβάσει αλλά και να κατεβάσει ταχύτητες στο κιβώτιο χωρίς τη χρήση του συμπλέκτη. Οι φήμες που προέρχονται από την ιστοσελίδα asphaltandrubber, η οποία επικαλείται δικούς της κατάσκοπους, κάνουν λόγο για την ύπαρξη ενός τέτοιου κιβωτίου. Γίνεται επίσης λόγος και για αλλαγή των σχέσεων από κουμπιά στο τιμόνι. 

Το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη είναι άλλη μια τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Audi και γενικότερα ο όμιλος Volkswagen στον οποίο ανήκει. Η τεχνογνωσία των Γερμανών σε αυτό το κομμάτι είναι τεράστια αφού ήταν και από τους πρώτους κατασκευαστές που παρουσίασαν τέτοιου τύπου κιβώτιο για μαζική παραγωγή. 

Το κιβώτιο που φημολογείται ότι θα φέρει το Panigale ίσως και να μην είναι ακριβώς αυτού του τύπου. Οι Ιταλοί έχουν το δικό τους σύστημα Quick Shift που επιτρέπει στον αναβάτη να ανεβάζει ταχύτητες χωρίς συμπλέκτη. Οπότε ίσως και να δούμε μια παραλλαγή πάνω σε αυτό το σύστημα, ώστε να μην βαρύνει και πολύ το ιταλικό superbike. Πάντως ένα τέτοιο κιβώτιο θα ήταν μια λογική προσθήκη και στο νέο Multistrada που φημολογείται ότι θα δούμε στην ερχόμενη EICMA. Μείνετε συντονισμένοι.

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ