net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Mε V4 κινητήρα ενδέχεται να παρουσιαστεί η μοτοσικλέτα που θα ανταγωνιστεί τον κορυφαίο τετρακύλινδρο σε σειρά ανταγωνισμό στα supersport.

Φήμες για Fireblade και RVF1000

'Aλλη μια πηγή συντάσσεται με το ενδεχόμενο να παρουσιάσει η Honda δύο νέες supersport μοτοσικλέτες, οι οποίες θα κατατάσσονται κάτω από την εξωτική RC213 V-S, γεμίζοντας τα κενά της κατηγορίας.

 
 Όπως είχαμε γράψει σχετικά τον Δεκέμβριο υπήρχαν φήμες σύμφωνα με τις οποίες η Honda ετοιμάζεται για φουλ αντεπίθεση στα  supersport  λίτρου, προκειμένου να "απαντήσει" στα hi-tech μοντέλα του ανταγωνισμού αλλά και να γεμίσει την γκάμα της με διαφορετικές επιλογές στην κατηγορία αυτή.

Αυτές τις φήμες επιβεβαιώνει πρόσφατο δημοσίευμα του ιαπωνικού τύπου και συγκεκριμένα του περιοδικού Autoby,  όπου αναφέρεται ότι η Honda θα παρουσιάσει μια μοτοσικλέτα με το όνομα RVF1000, η οποία και θα τοποθετείται βάση specs και εξοπλισμού στην ίδια κατηγορία με τα Yamaha R1M, Kawasaki ZX10R και του αναμενόμενου GSX-R 1000.

To RVF ως ονομασία, παραπέμπει φυσικά σε V4 κινητήρα, κάτι που αν συμβεί θα διαφοροποιεί την μοτοσικλέτα από τον ιαπωνικό ανταγωνισμό.

Πέραν όμως αυτού του ακραίου supersport, η Honda θέλει να διατηρήσει και όλους όσους αρέσκονται σε μια πιο φιλική προσέγγιση αυτής της κατηγορίας, κύριος εκφραστής της οποίας ήταν και είναι το CBR 1000RR Fireblade. 

Για αυτό το λόγο, θα υπάρξει μια ανανέωση του συγκεκριμένου μοντέλου, η οποία ομολογουμένως έχει αργήσει ήδη πολύ, χωρίς όμως το νέο μοντέλο να παρεκκλίνει αυτής της φιλικής φιλοσοφίας.

Με αυτό τον τρόπο, πέραν της πανάκριβης RC213 V-S, που σε καμία περίπτωση άλλωστε δεν θεωρείτε συμβατικό μοντέλο παραγωγής, η Honda θα έχει άλλες δύο μοτοσικλέτες στην γκάμα της: ένα προσιτό οικονομικά και φιλικό supersport για χρήση στον δρόμο και περιστασιακά track days και ένα κορυφαίο πολιτικό μοντέλο, με απόλυτη sport συμπεριφορά για όσους ζητάνε το μέγιστο σε επιδόσεις και οδική συμπεριφορά.  

Φυσικά όλα τα ανωτέρω ανήκουν στην σφαίρα της φημολογίας, ωστόσο είναι η δεύτερη φορά και μάλιστα από διαφορετική πηγή που επιβεβαιώνεται το συγκεκριμένο πλάνο της Honda. 


 

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ